Luna decembrie este luna cadourilor și luna lui Moș Crăciun, iar în 2020 visele devin realitate și dorințele se împlinesc. Dacă ai visat tot anul la un zbor cu avionul, în decembrie îți poți programa o vacanță virtuală în capitala provinciei finlandeze a Laponiei, care se numește Rovaniemi și este cunoscută şi ca “ţara lui Moş Crăciun”.

Laponia a devenit o regiune populară, iar în ultimii ani, din ce în ce mai mulţi români au luat în calcul o excursie în locul unde începe magia. Cu toate acestea, o excursie reală este deosebit de costisitoare, un pachet turistic având preţul de pornire de 2000 de euro de persoană pentru 4 nopţi cazare.

Cât costă o vacanţă în Laponia, acasă la Moş Crăciun?

Totuși: în 2020 virtualul poate lua locul realului. Compania aeriană finlandeză Finnair va pune la dispoziție de Crăciun opt zboruri virtuale. Prețul unui bilet va fi de 10 euro și, plătind suma modică, îl vei putea vizita pe Moș Crăciun la reşedinţa sa oficială din Rovaniemi.

Realitatea virtuală va ajuta pe viitor persoanele să-şi aleagă destinaţia de călătorie, să poată descoperi mai multe opţiuni disponibile şi să aleagă ceea ce îşi doreşte”, a declarat Tiina Tissari, vicepreşedintele Finnair.

Grație realității virtuale și fără părăsești confortul casei, vei avea parte de o experiență spectaculoasă, dar vei face și un cadou celor defavorizați: iniţiativă este una caritabilă, Finnair decizând ca încasările să fie destinate unui fond creat de UNICEF pentru a-i ajuta pe copiii afectaţi de criza provocată de COVID-19.

Mai mult decât atât, linia aeriană națională a Finlandei a transmis, într-un comunicat, că experienţa va începe cu un zbor virtual la clasa întâi de aproape 30 de minute între Helsinki şi Rovaniemi, în care participanţii se vor bucura de aurora boreală în timp ce echipajul virtual al avionului va împărţi pasagerilor câteva gustări (tot virtuale).

Zboruri virtuale pentru a-l vizita pe Moş Crăciun la reşedinţa sa oficială din Laponia, organizate de compania aeriană Finnair/ Un bilet va costa 10 euro și nu există limită de pasageri

Motivele pentru care să nu-ți faci planuri pentru Crăciun și să alegi un zbor virtual:

1. Prețul este modic, iar fondurile merg spre UNICEF.

2. Nu există limită de pasageri şi nici posibilitatea de „overbooking” (supravânzare de bilete).

3. Indiferent de vârstă, te vei putea bucura de un zbor în siguranță și vei trăi magia Crăciunului, în Laponia.

4. Ai nevoie doar de 10 euro și de un computer sau, de ce nu, de un smartphone. Și, nu, nu îți trebuie ochelari speciali.

5. Vezi aurora boreală, fără să te afli, real, într-o țară polară.

Citește și: Maramureșul virtual: iarna din nordul României

#News