Vama Veche
Vama Veche

Vom avea o Vamă boemă și muzica va suna dubios. Pentru că Vama nu e Vamă fără puțina muzică. Și aici e partea care îmi place: muzica trebuie să fie de bună calitate, cumva specifică stațiunii. Dă-mi Buddha Bar și o să surzesc depresiv. Dar, mă rog, poate pe unii îi coafează.

A nu se înțelege că mă deranjează partea boemă a stațiunii, dar dacă vreau liniște și ambient, aleg să merg la librărie. Sau, la o cofetărie. O amandină și un ceai de tei.

Primarul a decis schimbări interesante: ”Decizie unică pe litoralul românesc! Vama Veche demonstrează, din nou, că este cea mai frumoasă comunitate de la malul mării. Pentru a diminua riscul extinderii virusului SARS-CoV-2, începând din acest week-end, beach-barurile din Vama Veche cu program non-stop vor limita nivelul decibelilor la un registru mediu şi vor asigura doar muzică ambientală. Este o decizie unică a agenţilor economici care activează în zonă.

A fost o decizie unanimă şi s-a înţeles că în situaţii extreme este nevoie de unitate şi responsabilitate!”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Primăria Limanu.

Ce vrea să facă mai exact Daniel Gheorghe Georgescu este să-i calmeze pe turiști. După cum spuneam mai sus, ideală era amandina și ceaiul de tei. Pentru că, dacă te lauzi că ești primar într-o stațiune care nu doarme, știi că planul tău o fie cel puțin amuzant. Sau luat în derâdere. Primarul comunei crede că scopul respectivei măsuri este de menţinere a Vămii Vechi drept destinaţie turistică sigură pentru sezonul estival 2020. Și, cu o dârză înfocare, declară:

”Vrem ca Vama Veche să dea un exemplu. Ideea ne aparţine şi a venit pe fondul unei capacităţi restrânse de a gestiona cu forţe proprii volumul mare de vizitatori din timpul week-end-ului. Ştim că de vineri seara şi până duminică Vama Veche este o destinaţie extrem de tranzitată.

Acest fapt a creat tuturor mari dificultăţi în respectarea recomandărilor legate de distanţarea socială. Locaţiile vor fi deschise, însă propunem turiştilor un alt mod de a se destinde. Este un exerciţiu de responsabilitate civică, de solidaritate.

Scopul tuturor este acela de a menţine Vama Veche drept destinaţie sigură pentru sezonul estival 2020. Astfel, în serile de vineri şi sâmbătă, volumul muzicii va fi coborât, iar muzica va fi specifică unei atmosfere mai boeme”.

Și nici nu se oprește aici:

”Cei care iubesc Vama şi 2 Mai-ul trebuie să înţeleagă că suntem cu toţii expuşi. Sunt oameni care locuiesc aici, tot timpul anului.

Este important să respectăm regulile. Inconştienţa poate să fie cea mai mare armă împotriva noastră. Fac apel şi către autorităţile centrale, care au anunţat public că Vama Veche şi 2 Mai se pot transforma în focare, dar nu ne-au oferit niciun suport. Vă rugăm să ne sprijiniţi şi să formăm un grup de lucru care să gestioneze corect situaţia.

Nu cred că este eficient să impunem decizii de forţă majoră, înainte de a încerca să administrăm corect aceasta criză şi fără ca în prealabil să existe o comunicare cu autorităţile responsabile”, a mai spus primarul comunei Limanu.

Ideea nu e rea, doar că nu e în conformitate cu atmosferă din Vamă. Și tind să cred că stațiunea va continua să rămână boemă, cu mici ajutoare ascunse prin pachetele de țigări.

Citește și: Dumitru Luca: despre falimentul din turism și teama de a ieși din casă

#News