Dan Barna

Mai degrabă influencer decât politician, liderul USR este aproape o necunoscută pentru alegătorul român. Se știe că este jurist, orator, visător, activist. Mai știm că formațiunea pe care o conduce blochează, sau măcar încearcă, toate proiectele pe care nu le-au propus colaboratorii lui unioniști. Barna îi ceartă pe toți, pentru că sunt incompetenți.

Cumva ar trebui să-l înțelegem, doar în CV-ul lui găsim la fiecare paragraf sintagmele trainer, expert, consilier. Le-am numi fără nicio problemă calificative, dar existența politică a domnului Barna trădează exact altceva. De ce este el deștept și noi ceilalți niște proști? Păi domnul Barna a realizat zeci de sesiuni de instruire, de project management, de negociere, de implementarea proiectelor europene, scrierea propunerilor de finanţare etc.

Au beneficiat de șarmul și talentul oratoric al domnului Barna consilii locale şi judeţene din Ialomiţa, Harghita, Bucureşti, angajați ai MAI; MIE; MT – ONG, societăţi comerciale, ba chiar și jurnaliştii. Scrie negru pe alb în CV-ul domnului Barna, iar noi umili votanți ne înclinăm în fața domniei lui și a acestor realizări.

Lui Barna îi plac palatele. Victoria, Cotroceni, nu contează care, s-ar muta mâine dacă s-ar putea în oricare dintre ele. Ca să-și împlinească visul ar face alianțe cu oricine, numai cu PSD nu. PSD e dușmanul de moarte. Social-democrații îl obsedează. Dacă ar putea i-ar deporta pe toți deținătorii de carnet (roșu) de partid. Prezența PSD pe scena politică a României îl sufocă, exact așa cum încearcă el și colegii lui de uniune să stranguleze proiectele de dezvoltare ale Bucureștiului.

Vineri, domnul Barna a fost la el acasă, la Sibiu, ca să lanseze candidaturile unioniștilor locali la Primărie și la șefia Consiliului Județean. Știe că șansele de a triumfa la oricare din cele două instituții este minim, și mai știe că unde-s mulți puterea crește, așa că a dat liber la alianțe. Cu oricine, dar nu cu PSD. Despre programe de dezvoltare, despre viitor, niciun cuvânt. În fond prezentul cotează, iar în prezent domnul Barna nu vrea să audă de PSD și punct.

Citește și: Activismul fanatic, Fata Morgana, întoarcerea în peșteri și o campanie electorală (USR) contradictorie și mincinoasă

HashtagNews.ro