Andrew Flintham, directorul general al TUI pentru Marea Britanie şi Irlanda, face un anunț care impactează turismul: avioanele care urmau să decoleze duminică, 26 iulie, vor rămâne la sol. Nu este un impact doar asupra turismului. Nu se va mai călători și este, în același timp, și un anunț care preconizează un viitor cam sumbru.

Au fost anulate zborurile spre Spania şi Insulele Canare, după ce guvernul britanic a decis pe neaşteptate să plaseze într-o carantină de două săptămâni toţi călătorii veniţi din regiunile respective, transmite Reuters, citată de News.ro.

”Suntem incredibil de dezamăgiţi că nu am fost informaţi mai bine şi că această decizie nu a fost luată ieri, în condiiţile în care mulţi britanici pleacă în vacanţă în weekend”, a declarat directorul general al TUI pentru Marea Britanie şi Irlanda, Andrew Flintham.

”De asemenea, încercăm să înţelegem de ce a fost emisă carantina pentru o întreagă ţară, Insulele Canare şi Insulele Baleare, când recomandarea de călătorie nu este corelată”, a adăugat acesta.

Cum am spus, anunțul vine exact ca un nou val de coronavirus. Putem călători doar dacă este esențial, doar dacă ne vom izola după și doar dacă ne asumăm un risc.

Până la urmă, nu știu care este granița între un zbor esențial și unul pentru plăcerea de a călători. Pentru că vacanțele înseamă călătorii și călătoriile înseamnă ieșirea din rutină. Și avem nevoie să punem rutina pe pauză, să ne relaxăm și să facem ceva constructiv în timpul liber. Pentru că sănătatea psihică nu poate fi ignorată.

Eram ceva mai optimiști prin mai. Speram la normalitate, făceam planuri pentru un concediu ”normal” și ne (auto)încurajam. Așteptăm o soluție și refacem planurile de concediu pentru 2021. Și sperăm să nu fim (iar) dezamăgiți.

Citește și: Ioan Băsea și agenția de turism fără încasări din februarie

#News