Gabriela Firea

Președintele filialei PSD a București, Gabriela Firea, primarul în funcție, se va afla pe lista candidaților la alegerile generale pentru București. Aceasta, de loc din Bacău, a fost „curtată” de Dragoș Benea pentru a „deschide” lista băcăuană, însă, potrivit lui Sorin Grindeanu locul său este la Capitală.

„Doamna Firea, din câte ştiu eu, e din Bacău. Doamna Firea, discutând azi cu Dragoş (Benea – n.r.) mi-a spus că s-a implicat mult în campania de la Bacău, a făcut filmuleţe de susţinere, le-a transmis şi aşa mai departe. Sigur că doamna Firea este preşedinte PSD Bucureşti, a şi fost anunţată de preşedintele partidului că va deschide lista la Bucureşti. Adică nuanţele… oferta, cum am văzut-o eu, era una prin care îi mulţumea implicării doamnei Firea în campania de la Bacău, nicidecum faptic să se întâmple. Doamna Firea a fost anunţată de Marcel Ciolacu, în urmă cu o zi sau două, că va deschide lista la Bucureşti şi e normal să facă acest lucru”, a precizat Grindeanu, la o conferinţă de presă, întrebat de ce liderul PSD Bacău a propus-o pe Gabriela Firea pe listele parlamentare din acest judeţ.

În ceea ce privește prezența pe listele parlamentare a lui Marian Oprișan (fostul șef al CJ Vrancea) și Dan Tudorache (primarul în funcție al Sectorului 1), Grindeanu a spus că listele se fac la nivelul organizațiilor locale.  „Ieri, azi şi mâine au loc analizele în toate judeţele ţării. Urmare a acestei analize, se creionează o anumită strategie şi o ofertă pe fiecare judeţ în parte. Cred că e normal ca cei din organizaţii să vină cu propuneri către noi, apoi se va intra pe etapa de definitivare a listelor”, a menţionat Grindeanu.

Citește și: Ciolacu vrea „fără penali” la alegerile parlamentare

#News