Trecerea la ora de iarnă se face la sfârșitul lunii octombrie

Ziua de 30 octombrie va avea 25 de ore în loc de 24 de ore.

România trece la ora de iarnă în noaptea de 29 spre 30 octombrie 2022, atunci când ora 4:00 va deveni ora 3:00. Schimbarea orei, respectiv trecerea de la ora de iarnă la ora de vară, și invers, a fost gândită pentru a permite oamenilor să profite de cât mai multă lumina naturală în lunile de pe perioada verii, dar şi în anotimpul rece, iarna, potrivit romaniatv.net.

Această zi va fi cea mai lungă zi din an, ceea ce înseamnă că ziua de 30 octombrie va avea 25 de ore în loc de 24 de ore. În consecință, toată lumea trebuie să știe că ceasul este dat înapoi cu o oră

În altă ordine de idei, Comisia Europeană a propus renunțarea la ora de iarnă. Totuși. România nu a luat o decizie în acest sens până în momentul de față. Astfel că, în luna octombrie, se va trece la ora de iarnă, iar noaptea va fi mai lungă. Comisia Europeană a propus renunțarea la ora de iarnă, dar România nu a luat o decizie în acest sens până în momentul

Specialiștii spun că este nevoie de o perioadă de adaptare în care vom suferi puțin fizic și emoțional, trebuind redus consumul de stimulente, precum cafeaua, ceaiul negru și orice fel de energizante timp de jumătate de lună.

actual de față.

Prima dată schimbarea orei a avut loc în 1908, în Anglia, cel care a propus acest lucru fiind inventatorul Benjamin Franklin.

„M-am ridicat şi m-am uitat afară cum soarele răsare şi cum intră razele în camera mea. După, am observat că era doar ora 6 dimineaţa, destul de devreme pentru a se face zi. (…) Dificultatea va fi în primele două sau trei zile, după care totul va fi natural şi uşor. Dacă un om se va trezi la ora 4 dimineaţa, probabil va merge de bună voie la culcare la 8 seară, iar a doua zi se va trezi din nou la ora 4”, spunea Benjamin Franklin.

Nu toate ţările au ales să schimbe ora, fiind cazul unor  ţări din Africa, America, Asia, dar şi Europa.

Doar trei țări au decis să schimbe fusul orar, Namibia, Tunisia și Egipt. Din cele 54 de țări de pe continentul african, 51 de țări nu schimbă niciodată ora. În Europa, Belarus, Rusia și Islanda nu schimbă niciodată ora, rușii trecând permanent la ora de vară în 2011, în urma unui decret al președintelui Dimitri Medvedev.Japonia, Vietnam, Afganistan, India, Singapore, Filipine, China și  Coreea de Nord, unele republici ale Comunităţii Statelor Independente nu schimbă niciodată ora.

Electrica, sancționată pentru că nu a emis facturile clienților casnici