Firea: „Noul primar al Sectorului 1 și-a permis să taie finanțarea a patru spitale”

După trei luni cu primari de dreapta, acțiunile lor se îndreaptă împotriva cetățenilor

Senatorul PSD, Gabriela Firea a reacționat după decizia primarului Sectorului 1, Clotilde Armand de a opri finanțarea a patru spitale „importante nu doar pentru București, ci pentru întreaga țară”. Totodată, Firea le atrage atenția liderilor PNL și URS PLUS că pot deveni complici dacă nu iau măsuri.

In cel mai mare sector – sectorul 1 -, e jale! Dupa ce cā a „castigat” prin frauda, noul primar al dreptei unite impotriva oamenilor si-a permis sa taie finantarea – pe modelul amicului Nicusor -, a patru spitale importante nu doar pentru Bucuresti, ci pentru intreaga tara : Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice.

a scris senatoarea PSD, pe Facebook.  

Totodată, Gabriela Firea le cere liderilor PNL și URS PLUS, Orban, Barna și Cioloș,  să arate că le pasă de oameni. „Chiar aveti inima de piatrā? Sunteti, prin tåcere, pārtasi la deciziile monstruoase ale colegilor vostri! Le-ati promis românilor un trai mai bun iar acum va bateti joc de ei, prin reprezentantii vostri!

Prin cei pe care i-ati girat in campanie si i-ati prezentat cetatenilor ca fiind candidati profesionisti si onesti?  Priviti rezultatul! In Bucuresti, avem de 3 luni primari de dreapta! Primele lor actiuni sunt indreptate impotriva oamenilor! Inclusiv a celor care i-au votat!”, a mai scris Firea.

Mai mult, aceasta este acuzatoare și la adresa actualului primar general, Nicușor Dan, despre care spune că „a blocat personal construirea Spitalului Metropolitan – proiect la cheie, muncit 2 ani, cu fundatie inceputa, a Pasajului Doamna Ghica – este aproape gata, a lucrarilor de la Prelungirea Ghencea, a oprit si autobuzele scolare! Stati sa vedeti ce urgie va fi dupa prezentarea bugetului de austeritate.”, a precizat fostul edil.

De altfel, Firea a reamintit că în ultimii 20 de ani nimeni nu și-a permis o asemenea tăiere de buget de la spitale. „De aproape 20 de ani, printr-o Hotarare de Guvern, Primariei Capitalei i s-au dat in administrare 19 spitale iar Primariei Sectorului 1 alte 4 spitale.

Nimeni, in toti acest ani, nu si-a permis sa taie alocatiile bugetare de la spitale! Dimpotriva, s-au investit sute de milioane de euro in corpuri noi de cladiri, sectii noi, sali de operatii, aparatura ultra-performanta, plus achitarea facturior pentru utilitati, paza, reparatii, etc., Ministerului sanatatii ramanandu-i plata salariilor cadrelor medicale. Toata lumea a avut de castigat, in special cetatenii!”, a concluzionat Gabriela Firea.

Citește și: Alexandru Ulici: „Nu se poate discuta cu doamna primar”