Gabriela Firea / FOTO: Facebook Gabriela Firea

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a reacționat după înregistrarea făcută publică de Dana Budeanu, înregistrare în care Nicușor Dan încearcă să facă trafic de influență pentru un om de afaceri controversat. Firea este de părere că Dan ar fi „frate” cu interlopii pe care îi susține.

În înregistrare se poate auzi cum Nicușor Dan, candidatul la Primăria capitalei (susținut de PNL și alianța USR PLUS) își folosește influența pentru a ajuta niște oameni de afaceri din Sectorul 4 să nu fie sancționați de către Primăria Sectorului 4. Pe înregistrare este rostit numele unui controversat om de afaceri și se pare că ar fi vorba despre Mihai Mitrache, cel care are mai multe probleme cu Primăria Sectorului 4 din cauza unei locații din „Parcul Lumea Copiilor”.

„Oamenii merită să știe adevărul! Ușor, ușor, ies la lumina secrete rușinoase. Au trecut 8 ore vinovate de la publicarea în presă a înregistrării unei convorbiri telefonice în care candidatul «Dreptei Aproape Unite» face trafic de influență și șantaj la o primărie de sector, în favoarea unui controversat om de afaceri – considerat chiar interlop -, din cauza implicării sale în activități cu droguri, trafic de persoane etc, și care a construit ilegal clădiri (restaurant și casă) în Parcul Tineretului, pe domeniul public”, a scris Firea pe Facebook.

Oamenii merita sa stie adevarul! Usor, usor, ies la lumina secrete rusinoase. Au trecut 8 ore vinovate de la publicarea…

Publicată de Gabriela Firea pe Luni, 14 septembrie 2020

Liniște ciudată

După apariția acestei înregistrări, susținătorii lui Nicușor Dan „stau” într-o liniște ciudată.

„Dinspre candidatul respectiv și partidele care îl susțin se aude doar… o tăcere asurzitoare! Nicio vorba despre acest caz extrem de grav care cu siguranță va avea urmări penale. O eschivare ridicolă și trimiterea la alte subiecte care nu au legătură cu speță! Domnule candidat, răspundeți concret! Câți bani ați luat de la interlopul Mitrache zis Câine, că să-l apărați, deși toate documentele și deciziile în instanța arătau că a comis o ilegalitate? Aveți vreun proiect concret și realizabil pentru București? Oamenii nu pot fi mințiți la nesfârșit!”, a mai scris Firea.

„Fratele” interlopilor

Edilul Capitalei consideră că această înregistrare este o dovadă a apartenenței lui Nicușor Dan la lumea interlopă.  

„Cel care se prezintă ca fiind salvatorul Bucureștiului se dovedește a fi «frate» cu interlopi. Asta după ce a aflat o țară întreagă faptul că, în actualul mandat de deputat, a primit foloase necuvenite – 50 000 de euro-, tot de la niște afaceriști, pentru a-i reprezenta. Suma reală probabil este mult mai mare. Doar atât a trecut în declarația de avere”, a concluzionat Gabriela Firea.

Citește și: Gabriela Firea: „Bucureștiul contribuie cu 25% la PIB-ul țării și ni se întoarce sub 1%. Infim!”

#News