FOTO Antena 3
FOTO Antena 3

Primarul General al Bucureștiului, Gabriela Firea, a declarat, în direct la Digi24, că situația creeată sâmbătă noapte în Parcul Herăstrău, unde sute de oameni au petrecut, sfidând măsurile de distanțare socială, este cauzată de un vid legislativ. Gabriela Firea susține că polițiștii nu au avut acoperirea legală de a le spune oamenilor ce lege încalcă, participând la distracția ad-hoc.

Firea, revoltată pe imaginile din Herăstrău

„Sunt convinsă că înțelegem cu toții dorința tinerilor de a se relaxa, de a ieși în parc, a familiilor de a-i plimba pe copii, a vârstnicilor, totul s-a desfășurat într-o normalitate începând cu vineri dimineață. Ceea ce s-a întâmplat aseară, însă, nu este de dorit, am reacționat imediat. Am aflat cine este proprietarul acelei terase și va fi chemat, luni, pentru a i se pune în vedere că legea este valabilă pentru toți. Populația respectă recomandările făcute de medici și de autorități. Dar există și aceste situații în care parcă se uită că este un pericol atât de mare, că virusul de tip nou nu are un tratament și practic suntem în plină pandemie.

Chiar dacă suntem într-o perioadă de platou, adică un număr mai scăzut de contaminări, să nu uităm, că au fost foarte multe țări, în care, în zonele unde s-au redeschis restaurantele, terasele, cluburile, au trebuit autoritățile să reintroducă starea de urgență pentru că a existat o explozie a numărului de îmbolnăviri. Poliția Locală, Jandarmeria și Poliția Națională, în momentul în care intră într-o astfel de zonă, ar trebui să-i informeze pe cei care încălcă legea, ce lege încalcă. În acest moment, nu există nicio posibilitate ca acea terasă să fie închisă imediat. Noi aseară am suplimentat numărul de polițiști în zona respectivă, am fost în legătură permanentă cu șeful Poliției și cu domnul secretar de stat Raed Arafat și am reușit într-un târziu să-i trimitem pe oameni la casele lor”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei, apel insistent

Primarul General a lansat un apel insistent la bucureșteni, prin care i-a rugat pe locuitorii Capitalei să evalueze riscurile la care se expun încălcând recomandările privind distanțarea socială. Gabriela Firea a atras atenția că în orice moment numărul infecțiilor cu noul coronavirus ar putea să crească, astfel că cele 500 de paturi ale spitalului modular Covid să devină insuficiente pentru avalanșa de cazuri. Primarul general i-a rugat pe bucureșteni să se gândească la sănătatea lor și a familiilor lor și să respecte toate regulile impuse de autorități.

Scenariu îngrozitor

„Nu pot să nu-mi aduc aminte, cu amărăciune, că au fost afirmații că ceea ce am construit în Capitală, și anume un spital modular Covid, cu 500 de locuri nu ar fi fost necesar. Să dea Dumnezeu să nu fie necesar. Să dea Dumnezeu să fie suficiente paturile din cele două spitale de boli infecțioase, Victor Babeș și Matei Balș, dar dacă vom continua în acest stil în care nu ieșim doar la aer, nu ieșim doar să ne relaxăm și vrem cu tot dinadinsul să stăm foarte aproape de alte persoane despre care nu știm dacă sunt sau nu contaminate, mă tem că va trebui să ne organizăm și mai bine și vor fi necesare toate paturile pe care le-am amenajat în această perioadă.

Eu fac apel încă o dată la toți bucureștenii, spunându-le din tot sufletul că eu îi înțeleg perfect, am și eu copii, am și eu familie, și copiii mei s-au plictisit în casă s-au plictisit de așteptare, își doresc să iasă în parc, vor să stea în aer liber, să se întâlnească cu ceilalți colegi, deci înțeleg din tot sufletul ce simt oameni și dorința lor de a încerca să trăiască o viață normală, dar eu îi rog din suflet să pună în balanță, această viață așa-zis normală cu pericolul de a ajunge ei sau familia lor pe un pat de spital în stare foarte gravă”, a declarat Gabriela Firea.

#NEWS