Mega-spital în București, cu 20 de săli de operaţie, heliport și spații verzi. Sectorul 1 are un Plan Urbanistic Zonal în premieră,  iar primarul Dan Tudorache are planuri mari pentru infrastructura sectorului, inclusiv un spital de dimensiuni mari.

Mega-spital în București, cu 20 de săli de operaţie, heliport și spații verzi

Arhitectul-şef al Primăriei Sector 1, Olivia Ciobanu, spune că Planul Urbanistic Zonal (P.U.Z.) este o oportunitate pentru cetăţeni, care vor avea astfel mai multe facilităţi în sector, printre care şi un spital de dimensiuni mari.

”Vor fi grupate, în aceeaşi unitate sanitară, toate secţiile şi specialităţile necesare pentru îngrijirea adulţilor şi a copiilor aflaţi în stare critică. Va exista un centru de recuperare şi îngrijire post-traumă, precum şi o secţie specială pentru mari arşi, dotată cu două săli de operaţii proprii şi cu cameră hiperbară. Vor fi realizate 20 de săli de operaţie capabile să facă mare unui număr sporit de pacienţi, iar asta chiar în condiţii de simultenaitate”, declară Olivia Ciobanu.  

Zona prevăzută pentru acest proiect este Şoseaua Ionescu Siseşti şi accesul se va putea face inclusiv cu noua linie de metrou de pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte. Conform Planului Urbanistic Zonal al Sectorului 1, ar urma să fie relocate Spitalul de Urgenţă Floreasca, Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului ”Alessandrescu-Rusescu”, precum şi Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri.

Citește și Dan Tudorache nu se opune conducerii PSD, dar nici nu agreează decizia anticipate-locale

”Vor fi grupate, în aceeaşi unitate sanitară, toate secţiile şi specialităţile necesare pentru îngrijirea adulţilor şi a copiilor aflaţi în stare critică. Va exista un centru de recuperare şi îngrijire post-traumă, precum şi o secţie specială pentru mari arşi, dotată cu două săli de operaţii proprii şi cu cameră hiperbară. Vor fi realizate 20 de săli de operaţie capabile să facă mare unui număr sporit de pacienţi, iar asta chiar în condiţii de simultenaitate”, declară Olivia Ciobanu.

Spital dotat cu heliport, hangar și spații verzi

Va exista şi un ambulator integrat, iar întreaga unitate sanitară va fi dotată cu aparatură şi echipamente de înaltă performanţă, la standardele actuale. Nu este trecută cu vederea nici asigurarea spaţiilor necesare activităţii de învăţământ şi cercetare medicală”, mai spune Olivia Ciobanu.

Viitorul super-spital va avea şi un heliport, precum şi un hangar pentru elicopterele pregătite, permanent, pentru intervenţii. Din proiect nu lipsesc nici spațiile verzi, care vor îmbunătății calitatea aerului pacienților.

#NEWS