Orban îi dă replica lui Adrian Streinu-Cercel

Știți povestea potrivit căreia Adrian Streinu-Cercel a decis s-o ia pe Gabi Firea de-o toartă și să pună la cale testarea a 10.000 de bucureșteni din diferite categorii de vârstă? Ei, bine, se pare că Orban îl contrazice pe profesorul de la Matei Balș și-i spune că așa ceva nu se va întâmpla. În opinia premierului, o asemenea măsură nu va fi luată, totul fiind doar o poveste fără fundament care circulă în spațiul public. În realitate, ar fi vorba despre prioritizarea testărilor, în funcție de necesități, sub nicio formă la întâmplare, așa cum declara Adrian Streinu-Cercel cu foarte puțin timp în urmă.

”Capacitatea de diagnosticare a fost limitată, pentru că Romnânia nu a fost pregătită. Noi am pornit de la un singur PCR, dar ușor, ușor am crescut numărul.

Capacitatea noastră de diagnosticare va crește constant în așa fel încât să punem un diagnostic corect în timp real.

Nu putem stabili persoanele care sunt  diagnosticate în mod aleatoriu. Poveștile care circulă că ne apucăm noi să  selectăm 10.000 de oameni sunt povești. Există criterii de prioritizare, care este determinată de  modul  în care evoluează cazurile și, bineînțeles, de capacitatea noastră de diagnosticare.”, a spus Ludovic Orban cu privire la situația testărilor mult trâmbițate.

Acum, nu știu, dar cred că cei doi ar trebui să se pună de acord, pentru că în ritmul acesta în cel mai scurt timp vom deveni și mai confuzi decât sunt acum. Ba ne testează pe sărite, ba nu ne mai testează deloc, ba sunt teste, ba apar.

Citește și: Gheorghe Flutur ne flutură diploma de medic pe sub nas

#News