Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, vine cu recomandări pentru ca bucureştenii să treacă cu bine peste această perioadă marcată de coronavirus.

Tudorache dezvăluie conduita cetățeanului S1

„Vrei să fii un bun vecin de sector? Iată ce poți face.

– Evită să mergi la magazin și farmacie între 11:00 și 13:00. Acestea sunt singurele ore în care vârstnicii pot face acest lucru. Tu poți face asta oricând. Respectă-i.

– Ai în bloc sau pe strada ta oameni despre care știi că nu se pot deplasa sau se deplasează mai greu? Ajută-i cu cumpărăturile de strictă necesitate. Alimente și medicamente măcar.

– Ai în bloc sau pe strada ta oameni despre care știi că au o situație materială precară? Spune-le să sune la primărie, la numerele de telefon 0734.45.45.43 sau 0742.924.924, sau sună tu și anunță-ne. Lasă-ne dacă e posibil și numărul lor de telefon să îi putem contacta mai ușor.

– Ai în bloc sau pe strada ta persoane de peste 65 de ani care au animale de companie? Conform ordonanței militare în vigoare, bătrânii nu le pot scoate afară decât o dată, între 11:00 și 13:00. Ajută-i!

Aștept și alte sugestii, în comentarii. Să facem împreună ghidul bunului vecin de sector”, a scris primarul Dan Tudorache pe Facebook.

Primarul a primit sute de mesaje

Tot în mediul online, Tudorache a transmis mulțumiri tuturor celor care vor să ajute în plină criză de coronavirus.

„Așa cum mă așteptam, tot mai mulți vecini de sector au înțeles faptul că vom avea succes în lupta împotriva coronavirusului doar acționând împreună, ca o echipă.

Primesc continuu mesaje de la oameni care își arată disponibilitatea de a ajuta, de a lucra voluntar alături de noi.

Citește și Firea face echipă cu Streinu-Cercel pentru depistarea COVID-19. Când începe testarea

Le aștept în continuare, fie aici, pe Facebook, prin mesaj privat, fie pe adresa de e-mail voluntari@mediusectorul1.ro.

Pentru a ușura comunicarea, vă rog să includeți un număr de telefon la care vă putem contacta și orele între care ne puteți ajuta.

Vă mulțumesc tuturor pentru implicare! Mă înclin!”, a declarat primarul Sectorului 1.

#NEWS