Barna îi cere lui Orban explicații cu privire la demisia lui Costache
Dan Barna / foto: http://epochtimes-romania.com/

Invitat la Gândul Live, președintele USR, Dan Barna, a declarat că „sacrificarea primarilor în două tururi nu este o întâmplare”. Problema principală a acestuia o constituie faptul că PNL ar încerca să devină un fel de PSD 2 și că ar încerca să-i elimine pe aceștia pentru a pune monopol pe cele mai importante funcții în stat.

Citește și: Dan Barna, despre alegerile în două tururi versus anticipate

„Avem un PNL care încearcă să ia locul PSD-ului, [n-red. să ia tot] da, să nu fim naivi. Sacrificarea primarilor în două tururi nu este o întâmplare, un ghinion de neșansă pentru România. Este o poziționare naturală a vechilor partide care încearcă să elimine noul jucător din politica românească, USR-PLUS. Din perspectiva asta, putem spune: Ok, nu o să fie PSD la guvernare, dar o să fie PNL. Un PNL singur o să fie periculos pentru capacitatea României de a face reforme. Intrăm în aceeași logică în care a fost și PSD ani de zile: „ciocul mic, suntem noi la putere, facem ce vrem”, a declarat Dan Barna la Gândul LIVE.

Astfel, Dan Barna îi consideră pe cei de la PNL ca fiind parte din „afecțiunea” de care România suferă în acest moment, menționând că de 30 ani încoace, țara noastră a fost ținută în loc, atât de PSD, cât și de PNL, sugerând că se cere un suflu nou ce poate fi dat doar de un partid ca USR.

„Altfel, nu o să facem decât să schimbăm un partid vechi cu unul nou, cu alte apucături. În realitate ambele partide reprezintă ceea ce a ținut pe loc România de 30 de ani. Vin din aceeași dezvoltare post-FSN a politicii românești”,  a mai spus Dan Barna.

Citește și: Dan Barna în tratative cu Ludovic Orban

Citește și: Demisie în USR și acuzații la adresa lui Barna

#News