Barna îi cere lui Orban explicații cu privire la demisia lui Costache
Dan Barna / foto: http://epochtimes-romania.com/

Demisie în USR, Valentin Mirea nu mai vrea cu Barna

Valentin Mirea, până de curând membru al partidului USR, a declarat de curând cum că nu-și dorește să meargă mai departe alături de USR și, implicit, de Dan Barna, întrucât a sesizat cum că-n ultima perioadă, în cadrul partidului se cam „ocoleşte democraţia, competiţia corectă, competenţa”, după cum chiar acesta a declarat.

„După epoca uselistă, Dan Barna reuşeşte să patenteze un nou tip de furt, furtul cu manta, un furt care nu-i complet, dar suficient cât să facă diferenţa, un furt pe care nu-l poţi percepe cu vederea, dar îl poţi surprinde cu înţelegerea pe parcursul a două mutări pe tablă.  A început prin a-şi declara candidatura la preşedinţie exact înaintea alegerilor interne şi, bineînţeles, şi-a luat acel furt incomplet, dar suficient cât să facă diferenţa şi a câştigat alegerile interne. Nu peste mult timp, “Rise” ni-i surprinde pe el şi pe sora sa într-o poziţie de nepotism, conflict de interese, alegeţi voi. Mulţimea nu clipeşte”, a scris Valentin Mirea.

Citește și: Barna nemulțumit că PNL ar putea avea propriul candidat

Centru-dreapa modern și nemulțumiții

De asemenea, Valentin Mirea se declară nemulțumit de intenția lui Dan Barna de a poziționa partidul pe centru-dreapta modern, fiind de părere că acesta are tendința de a lua deciziile de unul singur, fără să se consulte cu colegii de partid.

„Atât de modern şi de dreapta e sângele celor care l-au propus încât, într-un mod eminamente dirijist, au pus la dispoziţie alegătorilor doar o variantă: „Centru Dreapta Modern” la care să răspunzi cu DA sau NU. Evident că atunci când nu ţi se pun la dispoziţie mai multe opţiuni din care să alegi ce te reprezintă, ci ţi se pune în faţă la care să răspunzi maxim cu ce nu eşti de acord, se iveşte IDEEA BOICOTULUI, o opţiune cât se poate de legitimă.

De aici devine relevant CVORUMUL. După zile la rând în care partidul îţi trimite pe e-mail şi mesagerie link-ul cu îndemnul de a vota, ajunşi la disperare că nu iese cvorumul, în ultima zi a votării, după ce îţi trimit pe toate căile mesaje, că doar eşti orb sau retardat şi structurile de partid te informează, te sună o doamnă, acasă/pe drum… şi îţi spune că te roagă să votezi, că trebuie să votezi! Să ne înţelegem, partidul, prin structurile sale, organizează un referendum, nişte alegeri libere, dar devine paralel actor de campanie pentru reuşita cvorumului.

Doamna care vorbeşte la telefon nu te informează că POŢI vota, îţi spune că TREBUIE să votezi, repetând că te roagă să votezi. Imaginaţi-vă cum BEC-ul, prin purtătorii săi de cuvânt, ieşea la TV şi cerea oamenilor să voteze, că îi roagă să voteze la referendumul CpF. Câtă obiectivitate, câtă libertate şi încredere inspiră, nu-i aşa? Aşadar, Dan Barna a mai câştigat o luptă în care el a centrat, el a dat cu capul, o luptă în care a furat incomplet, dar suficient cât să facă diferenţa, o luptă în care iar s-a aflat în conflict de interese”, a completat acesta.

Citește și: Conducerile au decis: USR și Plus vor fuziona

#News

Foto