Dan Barna și Ludovic Orban

Dan Barna a declarat de curând că în eventualitatea în care cei de la PNL aleg să meargă cu propriul candidat la alegerile locale din 2020, „ne batem joc de Capitală”. Astfel, Barna susține că este nevoie de un singur candidat al partidelor de dreapta, care să reușească să o învingă pe Gabriela Firea, de la PSD.

„E nevoie de un candidat puternic să o învingă pe Gabriela Firea. Dacă PNL are propriul candidat, ne batem joc de Capitală”, a declarat Dan Barna la Realiatatea Plus, conform celor de la Mediafax.

Purtătorul de cuvând al PNL a declarat că partidul pe care îl reprezintă își dorește un candidat propriu la șefia primăriei Capitalei și că nu ar fi existat până acum discuții cu alte partide privind alegerea unui numitor comun. Iată ce a spus Ionel Dancă:

„Nu am avut o discuție în acest sens. Așa cum s-a exprimat deja președintele organizației PNL București, doamna Violeta Alexandru, noi la nivelul orașului București ne dorim un candidat propriu al Partidului Național Liberal”, în contextul alegerii unui candidat comun cu USR-Plus.

În ciuda spuselor lui Ionel Dancă, USR-Plus insistă că își doresc o discuție cu PNL pe această temă. Cu toate astea, din partea alianței se vehiculează în acest moment, două nume: Nicușor Dan, independent susținut de USR, și Vlad Voiculescu susținut de Plus. De asemenea, o avem candidat pentru un al doilea mandat pe Gabi Firea, din partea PSD. Într-un final, îl avem pe Theodor Paleologu, din partea PMP, care a declarat că în cazul în care este nevoie, îl va susține pe Nicușor Dan.

#News