Nicușor Dan

Nicușor Dan, posibil candidat la Primăria Capitalei, o somează pe Gabi Firea să își pună la punct planurile pentru 2020 în ceea ce privește bugetul. Astfel, el o atenționează că aceasta mai are la dipoziție aproximativ o săptămână până la data limită a stabilirii respectivului buget. De asemenea, Nicușor Dan și-a manifestat părerea privind alegerile edilului Capitalei din ultimii ani, pe care le-a numit nerealiste.

Iată ce spune Dan, susținut de către cei de la USR pentru fotoliul de primar general, despre această situație:

„Conform Legii finanţelor publice locale, primarul trebuie să propună bugetul în termen de 15 zile de la publicarea Legii bugetului naţional în Monitorul Oficial. În 2020, Legea bugetului a fost publicată în 6 ianuarie. Îi atrag atenţia Gabrielei Firea că a depăşit termenul legal de propunere a bugetului în fiecare an de mandat: în 2017 a propus bugetul după 41 de zile de la publicarea bugetului naţional, în 2018 după 43 de zile şi în 2019 după 33 de zile. Solicit primarului Gabriela Firea să vină în faţa bucureştenilor cu un buget realist pentru 2020”

Așadar, Nicușor Dan susține că deciziile Gabrielei Firea din ultimii ani nu ar fi fost tocmai realiste și o îndeamnă pe această să își facă calculele mai bine de acum încolo, cel puțin pe 2020, când încă mai administrează Bucureștiul.

„În 2018 a estimat venituri de 5,7 miliarde lei şi a avut venituri de 4,2 miliarde lei, cu 1,5 miliarde lei mai puţin. În 2019 a estimat venituri de 6,8 miliarde lei şi a avut venituri de aproximativ 4 miliarde lei, cu aproximativ 3 miliarde lei mai puţin (vom avea cifrele exacte când vom avea execuţia bugetară pe 2019). Estimarea total nerealistă a veniturilor a dus la situaţia financiară dezastruoasă a Primăriei Capitalei. Aceasta se află practic în incapacitate de plată, aşa cum anticipasem, cu întârzieri consistente de plată la facturi şi salarii”, se menţionează în același comunicat.

Așteptăm cu mare interes dreptul la replică al edilului Firea.

#News