Încurcate sunt căile Guvernului în această perioadă – atât de încurcate încât nici ei par să nu mai știe ce să facă, cum să facă și cum să mai desfacă apoi, după ce nu le-a ieșit. Așadar, astăzi mai aflăm o veste, și anume că ordonanța de urgență cu numărul 114, ar fi fost adoptată fără să se ceară părerea celor din Consiliul Economic și Social. Aceștia din urmă s-ar fi întâlnit a doua zi pentru a discuta despre actul normativ, unde s-a dispus că reprezentanții guvernului ar trebui să facă o nouă ședință, pentru a se pune la punct tot ce este în neregulă în acest moment.

Astfel, OUG 1/2020, care ar fi trebuit să aducă modificări OUG 114, nu a primit avizul de la CES (Consiliul Economic și Social), știre care a creat rumoare în opinia publică.

Reprezentanții Guvernului au trimis în cursul aceleiași zile ordonanța cu pricina la CES, în care au și adoptat-o, ceea ce contravine politicii CES.

A doua zi, CES s-a reunit și a dat, totuși, aviz favorabil, în ciuda nesincronizării de care Guvernul a dat dovadă, cu amendamentul „se impune ca Guvernul să organizeze o nouă ședință, în vederea adoptării Ordonanței de urgență ulterior transmiterii avizului Consiliului Economic și Social”.

Avizul CES, adoptat în data de 7.01.2020, poate fi citit accesând acest link.

Chiar dacă cele două instituții s-au înțeles până la urmă, de precizat este faptul că această situație deschide cale liberă Avocatului Poporului să atace valabilitatea ordonanței de urgență, ceea ce ar crea un precedent.

#News