Nicușor Dan

Sondaje de opinie peste sondaje de opinie, din care aflăm, ba că Vlad Voiculescu ar fi la egalitate cu Nicușor Dan, ba că Nicușor Dan îi bate pe toți, ca „Bruzli pe Vandam”, vorba unui cântecel cunoscut. Astfel, așa cum spuneam, Dan și-a comandat propriul sondaj de opinie, pe care l-a plătit din portofelul său, din care aflăm că nu este la egalitate cu candidatul susținut de Plus, Vlad Voiculescu, ci este cu mult deasupra acestuia.

Așadar, sondajul comandat de Nicușor Dan arată un 52% din preferințele alegătorilor, în comparație cu procentul mult mai mic al lui Vlad Voiculescu, de doar 29%.

„În ipoteza în care eu nu candidez din partea partidelor de Opoziție, Gabriela Firea câștigă cu 10% diferență. Vine întrebarea – dacă Alianța va candida separat, cine este cel mai potrivit candidat al Alianței? – răspunsul celor care votează partide de Opoziție este cel pe care îl vedeți, 52% – Nicușor Dan la 29% următorul candidat, Vlad Voiculescu. Vă prezint azi datele unui sondaj, realizat la comanda mea, la începutul lui ianuarie. Este un sondaj telefonic, cu 1.000 de persoane, marja de eroare 3,4%. Am spus încă de când m-am lansat în această competiție că șansa pentru ca Bucureștiul să scape de administrația Firea-PSD este ca Opoziția să aibă un candidat unic. Bucureștii confirmă ceea ce am spus. 61% dintre cei care votează partide non-PSD doresc ca Opoziția să aibă un candidat unic” a declarat Nicușor Dan.

Din declarațiile lui Nicușor Dan aflăm că el ar fi singura soluție, potrivit sondajului, pentru ca Gabriela Firea să nu câștige alegerile locale pentru Primăria Municipiului București.

„În aceste condiții, Gabriela Firea se menține la un scor extrem de mare pentru performanța ei administrativă, 35%, dar candidatul Opoziției are șanse mari să o învingă. La întrebarea cine să fie acest candidat al Opoziției acesta e răspunsul. După cum vedeți, bucureștenii care votează partide de Opoziție, mă plasează în mod categoric ca cel mai bine plasat. E de remarcat pe acest slide, este o analiză în spate, că sunt candidatul Opoziției care este votat de procente consistente din votanții tuturor partidelor de Opoziție, spre deosebire de ceilalți care sunt fiecare votați de partidele din care provin. Faptul că sunt independent este o explicație a acestui fenomen. Dacă partidele de dreapta nu vor ajunge să aibă un candidat comun, Gabriela Firea se menține 33-35%, eu din partea Alianței USR-PLUS aș lua 32% și aș fi din nou cel mai bine plasat în această competiție”, a completat acesta.

#News