După centralizarea efectuată de către USR a plăţilor primăriilor pentru iluminatul festiv, costurile pentru iluminat şi artificii pentru Revelion se ridică la suma de 41 de milioane de lei, la care se adaugă încă 12 milioane de lei cheltuite de către Gabriela Firea, printr-una din companiile municipale cu scopul de a ocoli sistemul de achiziţii publice, conform Mediafax.

„Când primăriile aprind beculețele, USR vă aprinde luminițele! 41 de milioane de lei + 12 milioane de lei în Capitală. Atât costă anul acesta iluminatul festiv şi focurile de artificii de Revelion, plătite de primării. Sau cel puțin atât apare în sistemul de achiziții publice”, au scris reprezentanții USR, marți, pe pagina de Facebook a partidului.

„USR păstrează tradiția de a prezenta în fiecare an cheltuielile pe care le fac primăriile din toată țara cu iluminatul festiv și artificiile. Este al treilea an în care colegul nostru Florin Pop realizează o hartă interactivă cu toate licitațiile și achizițiile directe din sistemul SICAP. Lipsesc unele, cum ar fi cele 12 milioane plătite de doamna Firea prin una dintre companiile municipale, evitând astfel sistemul de achiziții publice”, a mai precizat sursa citată.

Reprezentanţii USR mai preciteată că suma necesară pentru ornamentele din Constanţa se ridică la 4,5 milioane de lei.

„În schimb, știm că în Constanța primăria a plătit peste 4,5 milioane pentru ornamente! În topul cheltuielilor cu sume peste 500.000 de lei pentru ornamente sunt și Galați, Cernavodă, Blaj, Buzău, Sibiu. În București, pe lângă milioanele de luminițele puse de doamna Firea, primarii din sectoarele 4 și 6 au ținut să mai plătească câte 640.000 și respectiv 530.000 de lei pentru ornamente suplimentare”, scrie sursa amintită.

Nu în ultimul rând, USR este de părere că primarii pe modelul Gabrielei Firea care “toacă” banii pe borduri şi luminiţe trebuie să fie schimbaţi şi, de asemenea, trebuie să se termine cu risipa banilor publici.

„Risipa banilor publici trebuie să înceteze, anul viitor urmează alegerile locale și avem șansă să schimbăm primarii care au urmat modelul Gabrielei Firea și în loc de investiții serioase au tocat banii pe luminițe sau borduri”, au conchis reprezentanții USR.

#news