Dan Barna și Ludovic Orban

Dan Barna în tratative cu Orban

După o discuție destul de lungă cu Ludovic Orban la Palatul Victoria, Dan Barna a declarat că va susține picajul actualului guvern, tocmai pentru a da cale liberă anticipatelor, măsură dorită atât de către cei din PNL, cât și de cei de la USR.

„Perspectiva e foarte clară să picăm acest guvern. Alianța USR PLUS este pregătită pentru alegeri. Ne-am exprimat dezamăgirea că alegerea primarilor în două tururi a fost sacrificată pentru obiectivul anticipatelor, care comportă riscuri, dacă PSD încearcă să tergiverseze în Parlament”, a declarat Barna.

Citește și: Discuții despre un singur candidat USR-Plus. Ce spune Dan Barna

Dan Barna s-a declara pro unei colaborari menite să înlăture PSD din orice instituție de conducere a țării

„I-am cerut premierului și a fost de acord ca pentru cel de-al doilea guvern primul obiectiv să fie alegerea în două tururi, astfel încât dacă PSD va forța învestirea celui de-al doilea guvern, acel guvern să aibă mandat să adopte acest proiect”, a mai spus liderul USR.

De asemenea, cei doi au discutat despre posibilitatea alegerii primarilor în două tururi.

„Așteptăm și noi și PNL sondajele pentru a ne așeza la masă, dar este o deschidere reală pentru ca acolo unde sunt primari PSD în funcție să colaborăm pentru a-i înlătura. O variantă este de a susține candidați unici, cum e și situația Bucureștiului. Dacă va fi candidat și USR-PLUS și PNL nu va face decât să o stabilizeze pe Firea în actuala poziție”, a subliniat Barna, în tratative cu Orban.

Citește și: Barna avertizează că nu va vota noul Guvern Orban și propune premier

#News