Dan Tudorache

Dan Tudorache nu se opune conducerii PSD, dar nici nu agreează decizia anticipate-locale. Dan Tudorache, primarul sectorului 1 și membru PSD, declară că majoritatea membrilor conducerii PSD vor alegeri parlamentare anticipate în aceeaşi zi cu localele, el declarându-se însă în favoarea alegerilor la termen sau cel puţin la un interval de timp faţă de locale.

Dan Tudorache nu se opune conducerii PSD, dar nici nu agreează decizia anticipate-locale

”PSD nu a luat o decizie, dar conducerea agreează ca alegerile să fie în aceeaşi zi. Nici nu ştiu ce va zice Curtea Constituţională. Nu trebuie să fie în aceeaşi zi alegerile. Pot să fie alegeri anticipate, dar la o diferenţă de timp, ca să îţi poţi face campanie. Eu am discutat ieri la CEX cu conducerea PSD şi i-am explicat, dar a zis că vrea alegeri anticipate în acelaşi timp. Mi-a spus că majoritatea doresc alegeri în aceeaşi zi şi asta am văzut şi eu ieri (nr – luni) în Comitetul Executiv. Dacă majoritatea îşi doreşte acest lucru, vă daţi seama că asta se va face”, a declarat Dan Tudorache pentru psnews.ro.

El se pronunţă în favoarea alegerilor la termen.

”Depăşeam perioada 1 septembrie, când urmau să fie acele măriri de pensii şi salarii. Consider că se doresc alegeri anticipate ca să nu-l prindă ziua de 1 septembrie pe Guvernul actual. Eu aş prefera alegeri la termen, dar până la urmă Guvernul hotărăşte”, a argumentat el.

Tudorache a explicat că au fost discuţii private luni, la Comitetul Executiv al PSD, iar el a transmis că, pentru Bucureşti, ar fi mai bine să aibă loc alegeri separate.

Vezi și Ciolacu dă cărțile pe față despre lupta cu Grindeanu pentru șefia PSD

”Eu am vorbit cu conducerea partidului, nu cu colegii. Sunt mai mulţi colegi în PSD care sunt de aceeaşi părere cu a mea. În general, noi la Bucureşti am fi agreat să nu fie alegerile locale şi parlamentare în aceeaşi zi. Asta nu mai e campanie. Nici nu mai ştii ce să le explici oamenilor. Le vorbeşti de măsurile Guvernului sau de ceea ce face primarul? O să fie o bulversare, dar asta este”, a conchis Dan Tudorache.

Ce condiții au pus Paul Stănescu și Olguța Vasilescu

După şedinţa de luni a conducerii PSD, au apărut informaţii conform cărora lideri PSD, printre care Paul Stănescu şi Lia Olguţa Vasilescu, s-ar fi declarat în favoarea alegerilor parlamentare anticipate, cu condiţia ca acestea să fie simultan cu alegerile locale. Unei astfel de idei i s-au opus atât Dan Tudorache, dar şi liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu.

Ulterior, preşedintele partidului Marcel Ciolacu a explicat că cei mai mulţi dintre membrii Comitetului Executiv au spus că PSD este pregătit pentru orice fel de alegeri.

”Colegii mei au spus că acest partid, PSD, nu trebuie să se teamă de alegeri şi nu are dreptul să se teamă de votul românilor”, a declarat Ciolacu.

#NEWS