Kelemen Hunor - Foto news.ro

Situația politică explozivă din ultima perioadă scoate în evidență, cu pregnanță, faptul că singurul politician român cu creierul în cap, cu bun simț și, mai ales, care cunoaște și aplică regulile democrației, este Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Chiar dacă mulți se vor enerva, poate chiar vor turba nițel, în aceste zile te faci de râs să spui că susții Partidul Național Liberal, condus de Ludovic Orban și de Turcan. Tot așa cum te faci de rahat să declari că sprijini Partidul Social Democrat condus de Marcel Ciolacu și Paul Stănescu.

Pe liderul UDMR, dar și pe alți vectori politici ai Uniunii Maghiarilor, nu-i chinuie raționamentele logice, așa cum îi chinuie pe servanții liberali. Tot astfel cum nu îi apucă nădușelile când trebuie să explice legislația din domeniul politicii, regulile parlamentare și alte chestiuni politice, precum îi apucă pe liderii social-democrați.

Iată, spre exemplu, poziția UDMR față de Ordonanţa Guvernului pentru anticipate, care permite românilor să voteze în orice circumscripţie, la parlamentare. Kelemen Hunor a anunțat că udemeriștii vor cere Avocatului Poporului să atace la CCR această ordonanţă.

„Am avut la ora 9:00 la Guvern o întâlnire cu Ludovic Orban. Eu am încercat să îl conving să nu mai trimită acea OUG care schimbă sistemul electoral în mod mascat la Cameră”, a spus Kelemen Hunor. El a precizat că i-a cerut lui Ludovic Orban ca împreună cu PNL, să elaboreze un proiect de lege, prin care să se modifice legislaţia electorală.

„Nu cred că am reușit să-l conving pe premier. Va trimite OUG la Parlament la un moment dat și probabil că după data de azi va fi în Parlament și va fi publicată în Monitorul Oficial”, a declarat Kelemen Hunor. El a mai spus că este „inacceptabil să schimbi regulile jocului după ce ai început procedura de dizolvare a Parlamentului”.

Cum să dai ordonanță care permite cetățenilor să voteze în orice circumscripție, la parlamentare?!

Cu siguranță, poate sunt destule lucruri care nu convin în pozițiile pe care le adoptă liderii UDMR, dar în aceste zile ei constituie unul dintre puținele repere, culmea!, de stabilitate a statului român!

Și dacă Hunor se ține bine în șa, ca un adevărat conducător al grupului său, Ludovic apare ca un biet sancho panza, un scutier amărât care, cu mers împleticit, de-abia ține dârlogii iepei pe care se leagănă teutonul!

#NEWS