primar Bucuresti
Vlad Voiculescu

Într-un interviu dat publicației Libertatea, Dan Barna a făcut o serie de declarații privind posibilitatea alegerii unui candidat comun USR-Plus. O astfel de veste era, de altfel, așteptată, întrucât doi candidați din partea unei alianțe nu ar fi făcut decât să destabilizeze numărul de voturi.

„Alianţa va avea un singur candidat, se discută pentru a găsi cea mai echilibrată soluţie, între Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu. Vom găsi o variantă prin care cetăţenii Bucureştiului să aibă o şansă reală să ne spună cine este cel pe care îl preferă. Miza candidatului unic e să găsim acel coleg care are cele mai mari şanse să o trimită pe Gabriela Firea în vacanţă”, a declarat Barna.

Astfel, se dorește un singur candidat care să se lupte cu Gabriela Firea, pentru șanse mai mari de câștig. Încă nu se știe dacă această variantă va fi Nicușor Dan sau Vlad Voiculescu, însă, din următoarea declarație am putea trage o concluzie, totuși:

„Nicuşor Dan e reticent la ideea aceasta a alegerilor primare, spune că nu sunt reprezentative. Dacă sunt 2.000 de voturi, nu sunt relevante, dar dacă îţi votează în ele 30.000 de cetăţeni nu se mai pune problema că vin unii de la PNL sau USR să voteze”, a completat Dan Barna.

De asemenea, Barna și-a spus părerea și despre noul partid înființat de către Nicușor Dan, UFL, partid pe care nu îl consideră benefic, întrucât nu dovedește decât scindarea dreptei în România.

„L-am invitat pe Nicuşor Dan să vină în USR, sunt colegi care sunt descumpăniţi că Nicuşor Dan nu se alătură şi formal USR. Nu am o preferinţă între Nicuşor Dan şi Vlad Voiculesc, îl voi susţine pe cel care dovedeşte că are cel mai mare suport popular”, a spus Barna.

#News