primaria bucuresti
Nicușor Dan

Candidatul independent part-time, Nicușor Dan, anunță cum că are în planurile apropiate crearea unui nou partid, pe numele lui Uniunea Forțelor Locale (UFL?) care va fi, așa cum declară chiar acesta, un partid făcut de niște prieteni. Prietenii cui, oare? Trecând peste componența viitorului partid al lui Nicușor Dan, acesta pare să nici nu-l fi lansat oficial, dar se și vede fuzionat cu Dacian Cioloș și cu-al lor USR-Plus. Rămâne de văzut dacă această ipoteză se va confirma. Până atunci, vă invităm să citiți declarația lui Nicușor Dan:

„Informația apărută astăzi nu are de-a face cu situația politică pe care o știm cu toții. Sunt un candidat independent la Primăria Capitalei care cere sprijinul partidelor de opoziție pentru susținerea candidaturii sale și care a obtinut deja sprijinul USR-ului.

Citește și: Cioloș nu mai vrea și la „hăis”, și la „cea”

Uniunea Fortelor Locale (UFL) este un partid politic constituit în urmă cu un an de trei persoane care îmi sunt apropiate și care s-au arătat dispuse să colaboram în ipoteza în care acest vehicul politic îmi este necesar. Dacian Cioloș și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu o eventuală susținerea a mea pentru că, fiind candidat independent, pe buletinul de vot nu apar în dreptul Alianței USR-PLUS și astfel nu „trag” lista de consilieri ai celor două partide. I-am explicat că există acest partid, UFL, în care mă pot înscrie și care poate fuziona cu Alianța USR-PLUS, astfel încât, fără a fi membru USR sau PLUS, numele meu să apară pe buletinul de vot în dreptul Alianței. În concluzie, vorbim de o soluție tehnică la o problemă tehnică”, a declarat Nicușor Dan pentru Digi24.

#News