Viorica Dăncilă - foto Iulia Kelt

Dacă acum câțiva ani – mulți, Viorica Dăncilă îi cânta, cel mai probabil, ode lui Victor Ponta, care se afla în acel moment în fruntea măritului partid, iată că acum Dăncilă se dezice de Ponta, întrucât nu-l (mai) consideră pe acesta un social-democrat adevărat. Ce-i drept, pe vremea când aceasta îl susținea încă, Ponta era încă mai marele boss al partidului, așadar adularea venea ca sarcină obligatorie. Așa cum mai târziu aceeași sarcină a primit dumneaei în spinare și în ceea ce îl privește pe Liviu Dragnea, ce a dus cultul personalității la un cu totul al nivel.

Citește și: Dăncilă îi dă knock-out lui Ponta?

Mai exact, aceasta îl bănuiește pe Victor Ponta de șiretlicuri politice, menite să sustragă voturi de la PSD pentru ca mai apoi acesta să le împingă pe țeavă celor de la PNL. Noi ne mirăm de unde atâta teorie a conspirației din partea doamnei cu broșa, dar teoriile sunt așa cum sunt iar noi luăm declarația doamnei Dăncilă așa cum e ea, de asemenea:

„Îi recomand lui Victor Ponta să lase PSD în seama membrilor și votanților săi. El nu e nici una, nici alta, așa că toată preocuparea lui pentru PSD e doar un balet politic neconvingător și pe alocuri ridicol.

Eu mă îndoiesc că Victor Ponta mai are obiective politice. Cred că are doar misiuni politice, cea mai importantă fiind să ia din procentele PSD.

A avut această misiune în 2019, când a trebuit să ajute PNL în bătălia cu PSD de la europarlamentare, iar pe Klaus Iohannis să aibă o poziție strategică mai bună și o campanie prezidențială mai ușoară. Își continuă, văd, misiunea în 2020, dar rolul nu prea mai atrage publicul, care e din ce în ce mai critic față de aliații săi liberali.

Cât privește perioada în care eu am fost președintele PSD, am reușit să opresc căderea partidului și am adus noi votanți alături de PSD, așa cum arată voturile de la alegerile prezidențiale. Nu e puțin lucru într-o situație care era foarte complicată și riscantă pentru partid, în care mulți abia așteptau să alunecăm pe locul 3 și să devenim un partid de dimensiuni medii, unul comod pentru PNL și Klaus Iohannis.

Acum PSD are șansa de a reveni. Și sunt convinsă că o va face, așa cum a mai făcut-o. Pentru asta are nevoie de toți membrii și simpatizanții săi – printre care Victor Ponta nu se mai numără. Îi cer deci să renunțe la îngrijorările ipocrite față de PSD și să mimeze un pic mai convingător opoziția față de PNL. Măcar în compensație pentru faptul că președintele Iohannis nu-i permite să voteze moțiunea de cenzură a PSD…”, a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook.

#News