Dacian Cioloș

Dacian Cioloș a anunțat de curând cum că și-ar dori o fuziune a partidului său cu USR, imediat după alegerile parlamentare. Acesta a declarat cum că fuziunea este în lucru și că, la momentul potrivit, va discuta detaliile cu eventualul lider USR, indiferent cine-o mai fi el atunci, pentru că nici asta nu putem ști sigur, la câte tensiuni există în USR în acest moment.

Aceste partide deja lucrează împreună de la alegerile europarlamentare, apoi la prezidenţiale, continuăm acum cu o alianţă politică ce începe să îşi structureze şi organe executive de lucru comune. Avem acel Comitet Executiv comun format din şase oameni, avem o comisie de integritate comună, lucrăm într-o comisie de politici publice comună, deci, practic, apropierea asta, fuziunea e în lucru, doar că nu e consfinţită juridic şi am agreat cu colegii de la USR că o s-o facem după alegerile parlamentare, pentru că acum trebuie să ne concentrăm pe campanii”, a declarat Dacian Cioloş, la TVR1.

Astfel, Dacian Cioloș afirmă că momentan această fuziune nu este posibilă întrucât cele două partide din alianță trebuie să se concentreze pe campaniile electorale. Chiar și așa, oare nu era mult mai bine dacă această fuziune se întâmpla înainte de alegeri, pentru a nu mai fi unul la hăis, unul la cea?

„E un calendar foarte realist, pentru că anul acesta, 2020, e anul confirmării şi pentru USR şi PLUS şi pentru Alianţa USR PLUS. Anul acesta e anul în care Alianţa USR PLUS va confirma şi se va consolida ca forţă relevantă. De fapt, de asta am şi candidat la preşedinţia USR, să transform acel partid, şi acum, această alianţă să o transformăm, cu Dacian Cioloş, într-un partid care să conteze pe termen lung în România”, a completat Dacian Cioloș, liderul Plus, într-o conferință telefonică dată aceluiași post de televiziune.

Pe sfârșit, o întrebare: care alegeri, domnule Cioloș? Cele de drept sau și anticipatele, caz în care ele se întâmplă, desigur?

#News