C. P. Tăriceanu

După ce o eventuală întoarcere a sa în PNL a fost primită cu critici, Călin Popescu Tăriceanu decide să o ia pe calea lui Victor Ponta și să lanseze scanerii fataliste, privind o eventuală colaborare a celor din PSD cu PNL, pentru organizarea alegerilor locale în două tururi.

Iată ce spune acesta:

„Bineînţeles (că se elimină alegerea primarilor în două tururi dacă trece moţiunea-n.r). Dacă nu cumva asta este o înţelegere în spatele scene, în culise, înytre partidele mari. Al doilea partid este PNL. Sunt convins că peste 70% din primarii PNL-ului nu sunt încântaţi de alegerea primarilor în două tururi. Orban joacă o carte care să reprezinte costuri minime pentru el. Calculul pe care îl face el este personal. Suntem într-o mare suferinţă, în nicio ţară din UE nu se practică aşa ceva”

Astfel, acesta este de părere că alegerea primarilor în două tururi ar fi trebuit să se facă prin ordonanță de urgență și că modul în care PNL și-a asumat această decizie dă de bănuit, de vreme ce mulți dintre primarii actuali PNL nu ar fi nici e avantajați de o asemenea măsură.

Citește și: Care a fost cea mai importantă decizie pentru ALDE în 2019 în opinia lui Tăriceanu

„Mie mi s-a părut mai corectă soluţia cu OUG. Această asumare a răspunderii introduce o problemă serioasă în politică, faptul că scurtcircuitează Parlamentul. Scoate din circuitul firesc al dezbaterii Parlamentul. Este un lucru grav. Legea spune că OUG se dezbate în Parlament, deci funcţionează mecanismul democratic. Ar fi fost mai bine OUG în loc de asumare. Orban joacă o carte a anticipatelor, vrea să provoace anticipatele. A preferat să meargă pe asumarea răspunderii, dacă urmează o moţiune şi trece el rămâne premier interimar până la desemnarea unui alt premier”, a continuat acesta la TVR, prin telefon.

Foto

#News