Un scandal care a ținut 8 ore i-a ținut ocupați pe câțiva participanți la dezbaterea publică organizată de Ministerul de Interne. Problema principală a nemulțumiților fiind legată de cipul pe care viitoarea carte de identitate îl va avea, începând cu anul viitor. Ceea ce mulți se pare că nu au înțeles, încă, este faptul că acest tip de carte de identitate este opțional, putând să optezi pentru ceafără cip.

Iată un fragment din controversata polemică privind noile cărți de identitate:

Avocat, participant: Să ni se spune dacă noua carte în cipul ei sau în suportul de stocare conține și o mică antenă GPS care poate fi localizată oriunde!

Cătălin Giulescu – director Evidența Populației: Aveți telefon? Aveți acolo un astfel de dispozitiv. Cipul trebuie conectat la o sursă de energie, cipul pe care urmează să îl introducem nu are, cartea de identitate nu este prevăzută cu baterie.

Lucreția Plăcintă, participant: Actuala lege ne propune să alegem între două rele, două tipuri de închisori. Primul se referă la varianta electronică, pentru că întruchipează visul tuturor dictatorilor de a deține control total asupra supușilor.

Lucreția Plăcintă, participant: Pe plan religios, ni se pune în pericol însăși mântuirea, pentru că numele de botez e asociat cu număr al cărui semn este 666.

Cătălin Giulescu – director Evidența Populației: Dvs aveți opțiunea unui document de identititate simplu.

De reținut faptul că noile cărți de identitate vor intra în vigoare în august 2021 (cel puțin conform datelor actuale), cipul fiind opțional. De asemenea, un alt aspect important constă în faptul că cetățenii ce vor opta pentru cărțile de identitate fără cip, nu le vor putea folosi pentru călătoriile în Uniunea Europeană.

#News