Percheziții la traficanți de persoane, apropiați ai fraților Tate

Vlad Obu a fost ridicat de mascați

Mai multe percheziții ale DIICOT pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în trafic de persoane, au avut loc marți dimineață. Cel vizat în dosar este Vlad Obu, considerat apropiat al fraților Tate, potrivit g4media.ro.

„La data de 13 iunie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, în municipiile București și Cluj-Napoca și în județul Ilfov, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și instigare publică”, se arată în comunicatul DIICOT.

„În cauză, s-a reținut că, în cursului anului 2021, 3 persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, în vederea comiterii infracțiunii de trafic de persoane. Bănuiții ar fi creat un sistem prin care ar fi recrutat mai multe persoane vătămate, pe care le-ar fi determinat, inclusiv prin acte de violență, să producă materiale cu conținut sexual, explicit, pentru o platformă online dedicată adulților și/sau să producă materiale pornografice prin videochat, beneficiile materiale astfel obținute fiind însușite aproape integral de către persoanele bănuite”, mai precizează DIICOT. Persoanele vătămate ar fi fost recrutate prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente de iubire (metoda loverboy). Persoanele vătămate ar fi fost recrutate prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente de iubire (metoda loverboy).

Până în prezent, au fost identificate 7 persoane vătămate, care au fost exploatate sexual de grupul infracțional organizat.

Vârful unui munte de la graniţa dintre Austria şi Elveţia a căzut în gol