Olandezii vor primi gratuit cremă de protecție solară din partea autorităților

Decizia a fost luată pentru a reduce nivelurile record de cancer de piele

Autoritățile din Olanda vor distribui gratuit, în această vară, cremă de protecţie solară cetățenilor, în încercarea de a combate nivelurile record de cancer de piele. Distribuitoarele de cremă de protecție solară vor fi puse la dispoziție în această vară în școli și universități, la festivaluri, în parcuri, săli de sport și spații publice deschise, potrivit Guvernului, potrivit digi24.ro.

Guvernul a precizat că vrea să permită tuturor să aibă acces la cremă pentru protecție solară, fără a se gândi la costuri. 

Într-o campanie de sănătate publică, autoritățile olandeze speră că această campanie va transforma aplicarea cremei de protecție solară într-un obicei incontestabil. Campania a fost lansată la sfârșitul săptămânii în cadrul unui festival din orașul Breda.Spitalul Venlo-Venray, în apropiere de granița cu Germania, lucrează cu casele de asigurări de sănătate de stat pentru a finanța furnizarea de cremă de protecție solară în 120 de școli primare din mai multe municipalități.

Un purtător de cuvânt al clinicii a declarat că unul dintre medicii săi dermatologi a venit cu ideea de a transforma dozatoarele instalate pentru a furniza dezinfectant pentru mâini în timpul pandemiei în dozatoare cu cremă de protecție solară. 

Autoritățile medicale au raportat o creștere record a numărului de cazuri de cancer de piele în ultimii ani. Crema de protecție solară s-a dovedit a fi cea mai bună protecție, iar copiii ar trebui să se obișnuiască să o aplice de la o vârstă fragedă, astfel încât să devină un ritual, cum este spălatul pe dinți, a declarat un consilier de la o stațiune balneară din Marea Nordului. În Europa, rata cancerului de piele a crescut în ultimele două decenii. În Germania, potrivit Oficiului Federal de Statistică, în 2021, numărul deceselor cauzate de cancerul de piele a crescut cu 55% față de 2001.Fostul premier italian Silvio Berlusconi a murit