Alexandru Rafila

Din controversele și necunoscutele noului coronavirus

Profesorul Alexandru Rafila este unul dintre acei oameni pe care îi asculți atunci când vine vorba despre răspândirea COVID-19. Rafila știe, de cele mai multe ori, despre ce e vorba, astfel că sfaturile sale sunt utile.

Însă ce ne facem atunci când nici măcar acesta nu înțelege anumite fenomene?

Invitat într-un platou de televiune, Alexandru Rafila a vorbit despre un fenomen interesant legat de răspândirea temutului virus. Se pare că deși populația a început să se relaxeze cu mult înaintea încetării stării de urgență, evoluția infectărilor a stagnat, ca ulterior chiar să scadă. Ceea ce i-a ridicat acestuia niște semne de întrebare. În mod logic, acest lucru nu ar fi avut cum să se întâmple, însă iată că s-a întâmplat! Scăderea numărului de infectați este una sensibilă, ce-i drept, însă asta nu face fenomenul mai puțin demn de luat în seamă.

Alexandru Rafila, despre controversele Covidului

„​Am discutat mult că suntem într-o zonă de platou și aveam 300-350 de cazuri în medie pe zi. S-a întâmplat un fenomen – sunt bucuros că s-a întâmplat, dar încă nu știu care e cauza – de patru zile suntem într-o scădere sensibilă a numărului de cazuri și avem o medie de 200 pe zi. Nu s-a întâmplat deloc, sau poate a fost vreo excepție de vreo zi în care s-a testat mai puțin. Dar nu am avut niciodată serie de patru zile cu medie de 200 de cazuri. Vedem dacă e o întâmplare sau acest trend se menține. Sunt oarecum surprins de această evoluție, că în ultima perioadă lumea a fost mai prezentă pe străzi. Sunt curios ce va fi în perioada următoare”, a declarat Alexandru Rafila, invitat la B1 tv.

Citește și: Virgil Musta: ”Tratamentul pentru COVID-19 funcţionează”

#News