Atunci când vine vorba despre pandemia de COVID-19, toată lumea are păreri, toți sunt specialiști, toți au impresia că știu adevărul absolut. Sinceră să fiu, până nu de mult aveam senzația că genul ăsta de comportament „atotștiutor” este o caracteristică specifică poporului nostru dacic. Că românul se pricepe la toate aveam să aflu încă din copilărie, atunci când vecinul Gigel testa butelia cu bricheta iar vecinul Gheorghiță ne povestea despre soluția tuturor problemelor: sârma și cheia franceză. Îi mai pocneai și-un ciocan nervos și treaba era gata!

Recunosc că era o parte bună și-n treaba asta: românii se descurcau cu ce aveau, fiind bine căliți de jumătatea aia de secol extrem de muncitorească și de patriotică în care sloganuri ca „unul pentru toți și toți pentru unul” reprezentau esența societății noastre dârze și a vieții pe Pământ.

Între timp democrația i-a lovit peste creștet pe toți, de mai-mai că n-au știut ce să facă cu ea. Informația a început să circule liber, ba prin cărți, ba pe internet, ba pe la colțuri de stradă – însă cei mai mulți n-au știut ce să facă cu ea. Și-n lipsa unui îndrumător s-a născut neuronul latent într-ale educației. Odată cu asta au început să se ridice automat și sprâncenele suspicioase.

„Da’ 5G-ul ăsta ce știe să facă?”, s-au întrebat românii atunci când au observat că stâlpii aferenți tehnologiei nu-s legați cu sârmă, așa cum știau ei că-i normal.

Și uite-așa, au tras concluzia firească și absolut logică: Antenele 5G sunt dătătoare de Coronavirus! Ieșiți cu furcile, ieșiți cu torțele! Dărâmați antenele! Nouă nu ne place progresul!

Așa cum nu ne-a plăcut nici atunci când a apărut energia electrică. Cam la fel s-a reacționat și atunci. Oameni speriați de oculte mondiale și de pericole inventate făureau teorii îngrozitoare despre interesele mari de la mijloc. Măcar oamenii acelor vremuri aveau o scuză: lipsa informației. Noi?

Între timp, în Canada: pandemia și isteria

Și că să vedeți că românii nu-s unici pe fața pământului așa cum se laudă, o să continui cu o poveste din Canada.

În Canada aia educată și politicoasă, cetățenii au început să incendieze antenele 5G. Da, știu, în Canada sunt mulți români! Cu toate astea, oricât de educată și politicoasă ar fi o țară, fiecare dintre ele are parte de conspiraționiștii ei – ca să mă exprim frumos. Și nu-s români, ci de-ai lor.

„În prezent vorbim despre două regiuni afectate, dar nu este imposibil ca altele să fie afectate. Este posibil ca mişcarea să fie coordonată”, a spune purtătorul de cuvânt al Serviciilor de Informaţii din Québec.

Mai pe larg, provincia La Belle din Quebec, Canada, pare să nu mai fie atât de „belle”, întrucât antenele 5G din regiune au început să cam ia foc, așa, de unele singure.

Se bănuiește că vinovații ar fi niște cetățeni chitiți pe ideea că 5G-ul ar avea o oarecare legătură cu pandemia de Coronavirus. Grav este că fenomenul pare să se întindă la nivel internațional, astfel de incidente fiind raportate și în Irlanda, Olanda, Marea Britanie și Belgia.

Citește și: Ciutacu, Ciolacu și teoria conspirației

#News