#Spionul rus îl filează pe Florin Cîțu
Florin Cîțu

Potrivit ultimelor declarații ale ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, atât alegerile locale, cât și cele parlamentare, ce se vor desfășura ambele în curând, ne vor costa aproximativ un miliard de lei, din bugetul național. Astfel, ministrul a declarat că a pus „bani de-o parte” pentru bunul mers al lucrurilor.

„În buget avem fond de rezervă un miliard de lei tocmai pentru două scrutinuri, pentru alegerile locale şi pentru cele parlamentare. Banii sunt acolo pentru alegeri”, a precizat Cîţu, aflat la Palatul Parlamentului.

Probabil că situația ar fi ceva mai ușoară dacă eliminarea pensiilor speciale s-ar pune în practică, bugetul fiind și așa la pământ în acest moment de răscruce, după o guvernare PSD defectuoasă. Dar, ce bine că ministrul Cîțu a dat declarații și despre acest subiect controversat, după cum urmează:

„Nu este, este un impact sub un miliard de lei, nu ajunge. Sunt alte surse în buget, dar le vom discuta atunci. Asta facem acum, căutăm surse pentru implementarea legii cu dublarea alocaţiilor”, a mai declarat acesta.

Și dacă tot se discuta despre bani, ministrul finanțelor a mai ținut să precizeze că există discuții și despre modificare legii „Prima Casă”:

„Sunt două lucruri. Deja plafoanele pentru 2020 sunt acolo, ne uităm la el dacă face beneficii în societate aşa cum este el structurat astăzi, este un program care a apărut când economia avea nevoie de susţinere, astăzi economia nu este în criză, deci nu ştim dacă mai e nevoie în această formă. Chiar dacă plafoanele la garanţie au scăzut, creditele au crescut în continuare, se vede o tranziţie către alte tipuri de credite, se pare că acest program nu este cel care susţine singur această piaţă. Vom lua o măsură cu acest program cât de curând”, a concis acesta.

#News