#Spionul rus îl filează pe Florin Cîțu
Florin Cîțu

Aflat la conferințele Euromoney de la Viena, ministrul finanțelor, Florin Cîțu a făcut o serie de declarații privind sectorul privat de stat și despre responsabilitățile guvernului din care face parte, care se vrea a fi unul cu picioarele pe pământ.

Acesta a declarat că sectorul privat nu va fi afectat de modificările pe care guvernul le va dispune, astfel că nimeni nu ar trebui să se îngrjoreze în această privință. O declarație, de altfel, cu un impact deosebit de important, având în vedere importanța sectorului privat atât în politicile externe, cât și în ceea ce privește dezvoltarea economiei interne.

Bugetul pentru 2020 a fost unul dificil. Am moștenit o poziție „neclară”. Ne-am asigurat că sectorul privat nu va fi pedepsit. Pentru 2020, prioritatea este să arătăm că suntem un guvern responsabil”, a declarat ministrul în cadrul conferinței de la Viena.

Conferința Euromoney are loc la Viena în cursul zilei de astăzi, cât ș pe parcursul zilei de mâine. Astăzi, Florin Cîțu a participat la un panel împreună cu ministrul bulgar adjunct de finanțe, Marinela Petrova, secretarul de stat Gabor Gion din ministerul maghiar de Finanțe, cât și cu Nina Angelovska, din Macedonia de Nord.

La aceasta conferință, desfășurată anual, participă astăzi și mâine bancheri comerciali, oficiali ai celor mai mari bănci, analiști economici, cât și reprezentanți ai fondurilor de investiții.

#News