legea bugetului 2020
Klaus Iohannis

Am ajuns la momentul în care să le dăm celor ce au încă copii la școală o veste bună, și anume că astăzi, președintele țării, Klaus Iohannis a promulgat legea potrivit căreia alocațiilor școlarilor urmează să fie mărite.

Acesta a dispus dublarea alocațiilor pentru elevi, cu toate că premierul Ludovic Orban anunțase vineri faptul că această lege va fi amânată, întrucât, după calculele sale, cheltuieli în plus nu sunt posibile în acest moment.

Legea intrată astăzi în vigoare va transforma actualele alocații după cum urmează: cele pentru copiii de pânî în doi ani vor ajunge la suma de 600 lei lunar, în timp ce alocațiile pentru copiii cuprinși între vârstele de 2-18 ani, vor însuma de acum 300 lei.

Iată ce declara premierul Ludovic Orban vineri, despre situația bugetului țării, cât și a alocațiilor ce se voiau a fi mărite:

„Cel mai probabil soluția este de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până vom avea posibilitatea să asigurăm resursele financiare în buget, care se poate face doar la rectificare, care se poate face după iulie”, a declarat Ludovic Orban.

Cu toate astea, intenția lui Iohannis de a mări alocațiile fusese anunțată încă de joi, după cum a scris chiar și HashtagNews.ro. Contradicția părerilor dintre președinte și premier pare să confirme faptul că relațiile celor doi s-au răcit. Așteptăm să vedem dacă lucrul acesta se confirmă, sau nu.

Acest subiect a fost atins, la un moment dat, și de președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, care a declarat că va dori convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, întocmai pentru a se clarifica atât problema alocațiilor, cât și cea a pensiilor speciale, atât de dezbătută în presă și în spațiul public, în ultima vreme.

”Deoarece a ieșit informația în spațiul public că nu pot fi dublate alocațiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale, am să solicit colegilor mei o sesiune extraordinară cu ordinea de zi: eliminarea pensiilor speciale”, – Marcel Ciolacu.

#News