Marcel Ciolacu

Astăzi, 23.12.2019, Marcel Ciocaluu, preşedintele interimar al PSD, a declarat că ca va ataca la CCR, adoptarea bugetului de stat prin angajarea răspunderii Guvernului, sesizarea pe OUG 114. urmând să fie depusă la data de 30 decembrie.

„Bugetul de stat, deoarece a fost asumare a răspunderii de către Guvernul României şi de către Orban, va fi atacat astăzi de către mine şi de către preşedintele Senatului ca şi conflict constituţional, la CCR (…). Nu există precedent în Europa ca un guvern democratic să vină cu un buget fără să fie dezbateri în Parlament. De la Ceauşescu, România nu a mai cunoscut aşa ceva, de 30 de ani. Chiar dacă nu vom reuşi să stopăm acest buget, cu certitudine, dacă decizia ne va fi favorabilă, vom stopa ca altcineva în viitor să facă acest lucru. Cu alte cuvinte, Ludovic Orban va intra în istorie ca primul prim ministru care şi-a permis acest lucru, nu numai din România, ci din Europa democratică. Efectele ordonanţei vor fi suspendate până ce CCR va da o decizie”, a spus Ciolacu.

În acest sens, pe parcursul zilei de luni, Senatul şi Camerele Deputaţilor urmează să se reunească, în şedinţe comune, cu scopul de a aranja angajarea răspunderii Guvernului pe proiectele de lege care fac referinţă şa bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2020 şi modificarea OUG 114/2018.

#news