Incendii Australia

Cum un necaz nu vine niciodată singur, iată că tragedia incendiilor din Australia ar putea să mai genereze o alta, de proporții și mai mari, de data aceasta nu numai pentru locuitorii continentului Australian, ci pentru întreaga planetă.

Cei de la NASA au declarat de curând faptul că fumul generat de incendiile din Australia ar putea avea consecințe de proporții pentru Terra, producând schimbări colosale ale atmosferei. Astfel, potrivit acestora, planeta așa cum o știam noi, s-ar putea să nu mai existe și să sufere transformări.

Din pricina incendiilor s-au creat furtuni de foc ce au dus la dispersarea fumului pe suprafețe de mii de kilometri, trimițând fumul în stratosferă, la o altitudine de 17.7 kilometri.

„Odată ajuns în stratosferă, fumul poate traversa mii de kilometri de la sursă, afectând condițiile atmosferice globale”, declară cei de la NASA.

Încă nu se știe ce efecte va avea fumul asupra atmosferei și dacă acest lucru va crea o răcire sau o încălzire a atmosferei, șansele ca una dintre aceste ipoteze să se întâmple, fiind, însă, destul de mari.

Reamintim că incendiile recente din Australia au provocat moartea a 28 de oameni, distrugerea a peste 2.000 de case, cât și dispariția multor specii de animale, numărul total al animalelor moarte fiind unul colosal.

#News