Când ne-așteptam mai puțin, iată că un nou scandal izbucnește în politica românească. De data asta nu între PSD și oricine altcineva, ci între PNL și USR, care, pesemne se ceartă pe motivul vizei de flotant. Deși USR-PLUS a declarat că va susține alegerea în două tururi a primarilor, așa cum Guvernul PNL a decis că e cazul să se întâmple (modificare încă în curs), aceștia nu sunt de acord cu restricționarea dreptului de vot a cetățenilor cu viză de flotant mai veche de 90 zile.

„Alianţa USR-PLUS susţine modificarea legii alegerilor locale prin introducerea a două tururi de scrutin, dar se opune restricţionării dreptului de vot pentru cetăţenii care dobândesc viza de flotant cu mai puţin de 90 de zile faţă de data alegerilor. O astfel de restricţie nu poate fi justificată de fenomenul ‘turismului electoral’ în condiţiile în care sistemul electronic de verificare exclude votul multiplu. Un număr foarte mare de cetăţeni, studenţi, tineri în general, nu vor putea vota la alegerile locale, dacă legea este promovată în forma trimisă de Guvern”, se declară într-un comunicat USR-Plus.

De asemenea, aceștia menționează că o măsură ca cea mai devreme menționată nu este justificată, în condițiile în care oricum votul electronic este unul sigur, care nu permite vot multiplu. USR are de gând să introducă un amendament care să determine guvernul să renunțe la o așa măsură.

#News