BREAKING: Incendiu la „Matei Balș”. Trei persoane au fost găsite carbonizate

În jurul orei 7:20, Raed Arafat a anunțat că s-a încheiat evacuarea pacienților și că incendiul a fost lichidat

Un incendiu a avut loc în această dimineata, în jurul orei 5, la un pavilion al spitalului Matei Balș din Capitală, pacienții fiind evacuați, anunță Mediafax.

Potrivit raportului pompierilor, ar fi avut loc mari degajări de fum. La fața locului au acționat ambulanțe, autospeciale, însă un spital mobil și unități de descarcerare. Pacienții răniți au fost preluați de ambulanțe și duși la alte spitale. Potrivit ISU, trei persoane au fost găsite carbonizate, în total, până în acest moment, patru decedați. 120 de pacienți au fost evacuați.

Incendiul de la „Matei Balș” a izbucnit într-un salon de la parterul Pavilionului 5, o secție destinată pacienților de COVID.

UPDATE1: Potrivit declarațiilor comandatului intervenției, incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă și ardere generalizată, la parter, pe 100-120 mp. Au fost afectate 4 saloane, cu degajari mari de fum.

Au fost evacuate aprox 44 de persoane către spitalele de urgență, restul evacuate către celelalte pavilioane din spitalul „Matei Balș”. Din cei 44 de pacienți, doi erau în stare mai gravă.

Primul apel la 112 ar fi fost efectuat la ora 5:05, primul echipaj de pompiri ajungând la ora 5:14 minute, a spus Raed Arafat. – scrie Libertatea.

UPDATE2: În jurul orei 7:20, Raed Arafat a anunțat că s-a încheiat evacuarea pacienților și că incendiul a fost lichidat.

Procurorii vor deschide o investigație, pentru infracțiunea de ucidere din culpă.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, destinată misiunilor medicale, va efectua astăzi o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Bruxelles – Otopeni, pentru transportul unui pacient care a suferit arsuri, a anunțat MApN, potrivit Mediafax.

Momentan nu este clar. Vin de la Matei Balş am văzut clădirea. Evident că a fost un incendiu violent. (…) Sunt 2 piste: o problemă punctuală, o greşeală individuală (…) datoria noastră este să ne uităm la greşelile de sistem. Aştept să văd rapoartele de control care s-au făcut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni”, a declarat Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

UPDATE3: Încă o persoană a fost găsită decedată, vineri, în timpul verificărilor de la Spitalul „Matei Balș”. Numărul deceselor a urcat la cinci.

Citește și: Procurorii fac expertize asupra aparaturii de la ATI SJU din Piatra Neamț