Avocatul Poporului a luat în vizor și gunoiul din București

Sesizare din oficiu

Serviciile de salubrizare din Sectorul 1 al Capitalei au intrat în atenția Avocatului Poporului, care face demersuri despre modul în care sunt asigurate serviciile pentru bucureșteni. Iar asta chiar după ce instituția și-a anunțat și implicarea în scandalul apei calde și al căldurii din Capitală.

Străzile din sector sunt un focar de infecție, ca urmare a neridicării gunoiului de către firma de salubrizare ce trebuia să presteze aceste servicii în sectorul condus de Clotilde Armand.  Aceasta consideră că bucureștenii nu au nevoie de un război, chiar și unul fals, între prestatorul de salubrizare și autorități.

Având în vedere informațiile prezentate în mass-media privind situaţia generată de cantitatea foarte mare de deșeuri adunate pe trotuarele din Sectorul 1, dar și constările proprii, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu încă din data de 9 decembrie 2020.

Avocatul Poporului

„Astfel, întrucât serviciile de salubrizare au ca obiectiv principal protecţia sănătăţii populației, dar şi a mediului, au fost întreprinse demersuri la Primăria Sectorului 1 București, referitoare la modalitatea de asigurare a serviciilor de salubrizare pe raza Sectorului 1 din Bucureşti.

 Rezultatele demersului nostru vor fi făcute publice”, se arată în comunicatul de presă al instituției.

„Cetățenii nu merită să fie «victimele» unui fals război între prestatorul de servicii de salubrizare care forțează nota și modifică tarifele după cum dorește și autoritatea locală. Cetățenii își doresc curățenie pe străzi pentru că plătesc enorm pentru acest serviciu. Din respect pentru banii comunității locale, nu pot plăti niște servicii prestate doar pe hârtie. Tocmai de aceea, pentru a intra în legalitate, am solicitat prestatorului să refactureze serviciile prestate. Cât de curând vom rezolva această situație, însă doar cu respectarea strictă a legii”, comunica Primăria Sectorului 1, săptămâna trecută.

Clotilde Armand a scris, duminică, pe Facebook, că va ieși să strângă „gunoiul stradal necontrolat din Sectorul 1 împreună cu echipele de la ADP”, chiar dacă firma responsabilă de salubrizarea sectorului a anunțat că vor fi dați în judecată dacă se vor ocupa de asta. „Abia aștept să mă tragă cineva la răspundere pentru că fac curat. Am așteptat destul și am avut toată bunăvoința să ajungem la înțelegere legală. Pare că cineva nu vrea asta și are alte interese. Să fie sănătoși. Noi ne apucăm de treabă. Gata cu gluma”, a postat primarul Armand.

Citește și: Avocatul Poporului se implică în scandalul apei calde

#News