Centrul_Vechi

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescua anunțat că municipalitatea va oferi măști de protecție cetățenilor care se află în trecere prin zona Centrului Vechi și nu au acest accesoriu la îndemână. Cei care vor însărcinați să acorde asistență din acest punct de vedere sunt polițiștii locali.

Bădulescu a mai spus că la următoarea ședință a Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU), care va avea loc la începutul săptămânii viitoare, se va lua în discuție impunerea obligaţiei de a se purta mască de protecţie sanitară în Centrul Vechi al Capitalei. Măsura va fi aplicată pe o perioadă de 30 de zile din momentul aprobării.

„În permanenţă, după adoptarea hotărârii, timp de două săptămâni, cetăţenii municipiului Bucureşti vor fi sprijiniţi şi de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, care va avea întotdeauna la dispoziţie măşti pentru a le da cetăţenilor care nu au. Vom monta afişaj în acest sens, pentru ca toată lumea să fie informată despre obligativitatea purtării măştii în acea zonă”, a explicat Bădulescu.

Viceprimarul Capitalei a mai spus că PMB a cerut ca această măsură să fie instituită de mai mult timp municipalitatea evaluând în permanență riscurile de răspândire a noului coronavirus la nivelul Capitalei. În urma acestor evaluări a fost indicată ca o zonă care are un grad de infecţie foarte mare, având în vedere zona restrânsă şi numărul celor care frecventează această zonă, Centrul Vechi al municipiului Bucureşti.

Citește și: Masca de protecție, obligatorie în anumite spații publice din București

HashtagNews.ro