Foto: Facebook

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, în prezent europarlamentar, revine asupra anunțului referitor la candidatura lui la Primăria Capitalei. Băsescu spune că anunțul său nu trebuie privit ca o glumă și și-a motivat decizia ca fiind un avertisment pentru coaliția politică de Dreapta care îl susține pe Nicușor Dan, dar care nu a stabilit lista candidaților comuni a Dreptei, și nici nu a invitat la negocieri vreun reprezentant al PMP, al cărui lider onorific este.

Băsescu a mai spus că va renunța la confortul pe care il conferă statutul de europarlamentar și se va înscrie în cursa electorală pentru a relua ceea ce a lăsat neterminat la Primăria Capitalei, dar și pentru că, în opinia sa, este inacceptabil ca PMP să nu fie inclus în alianța forțelor de Dreapta.

„Am câștigat de două ori Primăria Capitalei și am lăsat ceva în urmă. Am găsit un București cu 47.000 de chioșcuri, cu câini peste tot. Am lăsat un București contorizat, cu punctele termice modernizate, cu linia 41 și multe altele.  În ceea ce privește anunțul, nu l-am făcut în glumă, pentru că este o necesitate politică.

Niște domni s-au hotărât să-și bată joc de dreapta. Le-am propus și am susținut varianta Nicușor Dan, să-l susținem toți. Ei vin acum și spun „da, să-l susținem toți, dar fără liste comune”. Păi cum poate fi susținut Nicușor fără liste comune? Iar ultima comunicare pe care i-a făcut-o domnul Ludovic Orban președintelui PMP (Eugen Tomac – n.r.), este că ei nu fac alianță cu PMP pentru că nu vrea USR-ul.

Foarte bine, asta e decizia lor, dar nu pot cere PMP-ului să-l voteze pe Nicușor și să-și vadă de drum. Și atunci, decizia este să jucăm, dacă vor să jucăm. Jucăm politic. PMP nu e acceptat de partidele care se revendică a fi de dreapta și PM va avea candidat propriu. Dacă partidul, în structura lui de conducere, va spune că e de acord cu candidatura mea, eu voi candida și voi da confortul  de la Bruxelles pentru a relua ce a rămas neterminat”, a avertizat Traian Băsescu.

Citește și: Nicușor Dan se teme de un duel electoral cu Traian Băsescu

HashtagNews.ro