Nicusor Dan, Foto: Facebook

Candidatul alianței de Dreapta la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, nu își dorește un duel electoral cu fostul șef de stat Traian Băsescu. Susținut de PNL și USR-PLUS, Nicușor Dan este conștient de notorietatea lui Băsescu și transmite un mesaj clar liderilor USR-PLUS și PNL, să-l atragă pe Băsescu și partidul său în alianța de Dreapta, în caz contrar lucrurile putând lua o turnură deloc favorabilă în disputa cu Gabriela Firea și PSD.

„Evident, este ceva ce nu-mi doresc (un duel electoral cu Traian Băsescu – nr.), pentru că este o persoană care are propriul său electorat. Suntem în ipoteza unui singur tur, Traian Băsescu are electoratul său și ar fi mai bine pentru toți oamenii de dreapta sau cei care consideră că orașul merge într-o direcție greșită, ar fi mai bine ca ei să aibă un candidat unic. Dacă însă nu se ajunge la o înțelegere, mișcarea PMP-ului este firească, pentru că au o locomotivă electorală, pe care trebuie să o introducă în cursa cea mai vizibilă, în alegerile locale”, a spus Nicușor Dan.

Acesta a mai spus că cooptarea lui Traian Băsescu și a PMP în alianța de Dreapta este o prioritate, cum la fel de prioritară este și stabilirea unei liste de candidați comuni care să concureze cu succes în fața propunerilor PSD, sau ale candidaților independenți, cum este cazul lui Cristian Popescu la Sectorul 5.

„Eu sper în continuare ca aceste negocieri să se finalizeze pozitiv. În primul rând, în februarie aveam aceeași discuție cu privire la un candidat unic la Primăria Capitalei și la începutul lui martie a fost anunțul că aceste partide au ajuns să sprijine un candidat unic, deci avem un motiv de optimism, partidele au dovedit deja la momentul acela că sunt rezonabile și pun interesul comun mai presus de un interes sau anumite orgolii sau dorințe firești de afirmare ale propriilor membri, deci asta ne dă un semn de speranță. Dacă se merge cu candidați unici la sectoare, aceștia au prima șansă, dacă nu, prima șansă o au primarii în funcție PSD”, a adăugat Nicușor Dan.

Reacția candidatului susțint de USR-PLUS-PNL vine după ce liderii amintitelor formațiuni politice ar fi decis la sfârșitul săptămânii trecute ca în alianța de Dreapta să nu includă și Partidul Mișcarea Populară al lui Traian Băsescu, caz în care fostul șef al statului ar urma să fie candidatul PMP la Primăria Capitalei.

Citește și: Piedone strânge semnături ca nimeni altul! Cu trotinete și afișe luminoase

HashtagNews.ro