Ludovic Orban

Discuții pe teme financiare, presiune și un context nu tocmai favoriabil schimbărilor: Ludovic Orban redeschide subiectul majorării alocațiilor. Se insistă, se fac presiuni și se vor răspunsuri. Conform declarațiilor, alocațiile vor crește în etape, ritmul depinzând de prognozele economice.

”Când vom lua o decizie o vom face publică. La ora actuală suntem în evaluarea posibilităților efective de a susține o creștere a alocațiilor. Ce pot să spun sigur e că vom crește alocațiile. Ne-am gândit la un mecanism de creștere a alocațiilor care să permită o creștere în mai multe etape, dar procentul și ritmul de creștere a alocațiilor depinde de prognozele pe care le facem”, a declarat Ludovic Orban.

În ceea ce privește procentul cu care alocațiile vor crește, Orban a preferat să se abțină. Creșterea va exista, însă totul va fi supus unui studiu.

”Să păstrăm sensul legii, dar să realizăm acest lucru în etape, în funcție de resursele financiare pe care le avem. Nu se poate lua o decizie fără un studiu de impact. Cert este că le vom crește alocațiile”, a adăugat Ludovic Orban.

S-a discutat din nou și despre posibilitatea majorării pensiilor. În acest sens, Ludovic Orban a insistat pe faptul că acest lucru va avea loc. Trebuie să ținem cont de economie și ar trebui să existe garanția că economia va putea suporta această creștere.

Potrivit legilor adoptate de Parlament, Guvernul trebuia să dubleze alocațiile copiilor și să majoreze, de la 1 septembrie, punctul de pensie cu 40%.

Dacă gândim logic și facem abstracție de orice partid, vor realiza că orice majorare poate avea loc doar după o stabilizare a economiei. Iar la partea cu economia nu stăm deosebit de bine. Contează cum ne ferim și cum am putea evita o posibilă criză financiară.

Citește și: Ciolacu readuce în discuție moțiunea de cenzură

#News