Marian Vanghelie

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie și-a reafirmat intenția de a candida în această toamnă la Primăria Capitalei și spune că poartă discuții cu mai multe partide pentru a primi sprijin în acest demers. Fără să nominalizeze formațiunilor politice cu care susține că are negocieri avansate, Vanghelie l-a pomenit pe Victor Ponta. Nu, cei doi nu pot forma vreo alianță electorală, fiind într-un conflict deschis de mai bine de 15 ani. Marian Vanghelie susține că liderul Pro România ar trebui exclus din viața politică.

„Să negociez cu Victor Ponta? E o glumă? Se poate cu Victor Ponta? Victor Ponta n-are nicio legătură cu politica și cu calitatea de politician. Victor Ponta este, exact cum zicea Traian Băsescu pe vremuri, cel mai mare mincinos și până la urmă s-a dovedit ceea ce spunea Traian Băsescu, că și-a falsificat diploma de doctorat.

Nu vreau să intru în detalii despre Victor Ponta, că vă pot vorbi despre el până mâine dimineață. Eu cred că Victor Ponta, din punctul meu de vedere, la câte nenorociri a creat, ar trebui exclus din politică. Cred că poate intra oricine în discuții, dar nu Victor Ponta”, a spus Vanghelie într-o emisiune TV, răspunzând întrebării moderatorului dacă între formațiunile politice potențial aliate s-ar afla și Pro România.

Conflictul dintre Marian Vanghelie și Victor Ponta este vechi. În 2006 Victor Ponta îl susținea pe Mircea Geoană la șefia PSD în timp ce Marian Vanghelie făcea lobby pentru Ion Iliescu. Patru ani mai târziu, în 2010, chiar înaintea alegerii lui Victor Ponta în funcția de președinte al PSD, cei doi au avut un schimb de replici în fața jurnaliștilor.

În 2011, Ponta și-a anunțat susținerea pentru Sorin Oprescu la Primăria Capitalei în detrimentul lui Marian Vanghelie care își dorea și el aceeași poziție. De altfel, atâta timp cât a avut putere de decizie în PSD, Victor Ponta a încercat permanent să scape de Vanghelie, care însă, a știut să intre în grațiile lui Ion Iliescu, organizându-i acestuia o fastuoasă petrecere aniversară la pachet cu lansarea cărții „Fragmente de viață și istorie trăită”.

Conștient că o tragere pe linie moartă în cadrul PSD a lui Marian Vanghelie l-ar pune într-o poziție proastă în fața seniorului Ion Iliescu, Ponta s-a abținut să facă curățenie în partid, dar conflictul dintre cei doi nu s-a tins niciodată, iar fostul edil de sector nu ratează niciun moment să-l atace pe marele lui dușman politic, Victor Ponta.

„Din păcate, la noi, în România, se spunea în felul următor, cine este mai alunecos și mai mincinos, acela este om politic. Fraților, om politic înseamnă un om cu demnitate, un om cu curaj, un om care spune lucrurilor pe nume și care se ține de cuvânt. De aia suntem în stadiul de față astăzi, că nu mai avem nici politicieni, pentru că am considerat că cei care mint și sunt alunecoși, sunt adevărații politicieni”, a mai spus Marian Vanghelie la același post de televiziune.

Citește și: Marian Vanghelie reintră în jocul politic și e greu de oprit

HashtagNews.ro