Marian Vanghelie

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, își continuă seria de dezvăluiri legate de încercarea de a-l scoate din scena politică prin dosare fabricate și acuzații nefondate. Reamintim că vineri două dosare care-l vizau pe fostul edil au fost clasate de procurorii DNA. Marian Vanghelie le-a reamintit adversarilor lui politici că astfel de încercări nu fac altceva decât să-l determine să-și dorească să rămână în politică și să demaște persoanele care au primit ordin să-l tragă pe linie moartă și să-i compromită imaginea.

„Au crezut unii că m-au scos din politică, forțând anumite lucruri la barieră, dar eu am fost întotdeauna în politică, nu am plecat niciodată. De asta am și vrut să prezint două dosare care erau înaintea dosarului pe fond, pe care mă judec, pentru că nu se știa cu care mă poate agăța, că ei voiau să mă aresteze, ca să mă scoată din politică.

Asta au dedus și niște procurori corecți din DNA, când au spus că nu a existat șpaga de două milioane jumătate. Am fost achitat cu litera A, asta însemnând achitare, că fapta nu există pur și simplu, și la abuzul în funcție cu litera B, însemnând doar posibilă amendă administrativă, că lucrurile au fost în temei legal”, s-a dezlănțuit Vanghelie la un post de televiziune.

Cele două dosare la care face referire fostul primar al Sectorului 5 au fost deschise în perioada în care Laura Codruța Kovesi era șefa DNA. De altfel, acesta îi cere fostei șefe DNA să iasă public și să spună adevărul, dacă i s-a cerut fabricarea respectivelor dosare, în caz contrar, Vanghelie a anunțat că se va adresa instanței.

Reamintim că la data de 10 iulie 2015, Marian Vanghelie a fost eliberat după patru luni de arest preventiv. Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din București, ajutat de Mircea-Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, ar fi solicitat și ar fi primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro.

Anchetatorii susțineau că această sumă reprezenta un comision de 20% din încasări, pentru atribuirea de către Primăria sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei).

Citește și: Lui Vanghelie îi e dor de adrenalina alegerilor: Candidez unde mă lasă, peste tot

HashtagNews.ro