Premierul Ludovic Orban a anunțat că în urmatoarea perioadă va fi convocat Biroul Politic Național al PNL. Ședința va avea loc în cursul zilei de sâmbătă, după cum a anunțat chiar premierul, iar scopul acesteia este cel de a definitiva candidaturile liberalilor pentru alegerile locale 2020. S-a menționat faptul că în calcul vor fi luate candidaturile PNL pentru municipiul București, incluzând sectoarele, însă și cele aferente celorlalte județe din țară.

Premierul a menționat: Am stabilit un mecanism prin care proiectele de dezvoltare ale județelor

„Am luat decizia de a convoca Biroul Politic Național al PNL sâmbătă dimineață pentru a definitiva toate candidaturile. De asemenea, până sâmbătă, fiecare filială are obligația de a definitiva candidații la toate primăriile din județul respectiv. (…) Sâmbătă luăm decizia legată de toți candidații, inclusiv în cele șase județe unde mai avem discuții și pentru municipiul București, pentru sectoare. De asemenea, am stabilit un mecanism prin care proiectele de dezvoltare ale județului respectiv cu care se vor prezenta candidații noștri să fie corelate cu programul de relansare economică și cu toate programele guvernamentale care vizează fiecare reședință de județ și fiecare județ în parte, astfel încât să existe o coordonare între programul de dezvoltare al candidaților noștri și programele guvernamentale care urmează să fie destinate fiecărui județ, respectiv reședință de județ ”, a declarat premierul Orban.

Citește și: Orban anunță: masca ar putea fi purtată și în unele spații deschise

Pentru că subiectul s-a tot discutat și răsdiscutat în ultima perioadă, premierul Ludovic Orban a declarat că toți ce ce vor participa activ la desfășurarea alegerilor locale, vor avea parte de un ghid în acest sens. Acest ghid va avea ca scop organizarea activităților de campanie astfel încât să nu se contribuie la răspândirea COVID-19.

„De asemenea, am luat decizia de a pregăti un ghid pentru toţi candidaţii şi voluntarii noştri în cadrul campaniei, un ghid de organizare a activităţilor de campanie care să reducă riscul de răspândire a virusului, adică obligaţia pentru fiecare voluntar de a purta mască, de a nu acţiona în grupuri mai mari de trei, patru persoane, de a avea dezinfectant la ei”, a mai spus premierul Ludovic Orban.

Citește și: Rareș Bogdan nu e foarte sigur că alegerile locale se vor putea organiza

#News