Premierul Ludovic Orban a anunțat că obligativitatea purtării măștii în unele spații deschise ar putea fi impusă printr-o nouă Ordonanță în cursul săptămânii curente. Decizia vine în urma avertismentelor specialiștilor care sunt de părere că anumite spații deschise, unde aglomerarea populației este frecventă, prezintă un real risc epidemiologic. Astfel, spațiile deschise vizate ar putea fi reprezentate de piețe sau faleze, printre altele, potrivit declarațiilor premierului Orban.

Premierul Ludovic Orban, despre posibilitatea purtării măștii de protecție în anumite spații deschise

„Am primit informații de la specialiști care arată că există și în aer liber spații unde se creează o mare aglomerație: în piețe, pe faleză etc. Analizăm acest aspect și s-ar putea impune obligativitatea purtării măștii și în anumite spații deschise”, a spus premierul Ludovic Orban.

Citește și: Tudorache reia dezinfecția scărilor de bloc, la solicitarea bucureștenilor

În ceea ce privește eventuala Ordonanță care ar putea legifera purtarea măștilor în anumite spații publice deschise aglomerate, aceasta ar putea fi, potrivit surselor, dată în cursul acestei săptămâni. Vă vom ține la curent în legătură cu eventualele detalii și informații apărute.

Citește și: Rafila: „Proporția este undeva între 8 și 10%, comparat cu starea de urgență când era 1,5”

#News