foto facebook

Medicul Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă și afirmă că situația epidemiologică se înrăutățește de la o zi la alta, iar vina principală pentru care acest lucru se întâmplă să o poartă cei ce nu respectă regulile de distanțare socială. În opinia acestuia, dacă populația nu își redresează comportamentul, avem toate șansele ca în viitor numărul de infectări să fie și mai mare. Momentan discutăm despre un număr de 22.000 de teste efectuate, acest număr fiind mult mai mare decât cele cu care autoritățile erau obișnuite în lunile trecute.

„Declarațiile contradictorii în spațiul public creează confuzie și vom ajunge la o situație mult mai gravă decât până acum. Pentru mine este preocupant. Rata de infectare e 3.76%. Să nu facem confuzie. Cifrele au crescut brusc la un moment dat, brusc am sărit la 22 000 de teste. Multe țări au început să ceară teste, diferența rezultă din românii care călătoresc”, a declarat Alexandru Rafila..

În egală măsură, reprezentantul OMS, totodată președintele Societății Române de Microbiologie Alexandru Rafila a mai menționat că procentul celor pozitivi din numărul celor testaţi ar fi crescut vertiginos în ultima perioadă, ajungând la 8-10%.

Rafila avertizează asupra creșterii numărului de cazuri

„Proporția este sub 1 la mie. Restul, în jur de o mie sunt din rândul celorlalte 12 000 de persoane care reprezintă pacienți simptomatici. Proporția este undeva intre 8 și 10 la suta, comparat cu starea de urgență când era 1,5. Creștere foarte, foarte mare a procentelor pozitiv”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Bine de știut este că bilanțul infectărilor în țara noastră era, în cursul zilei de ieri, de 44.798 de infectări totale și de 2.187 decese, dintre care 25.643 videncați, până în momentul de față. În cursul zilei de ieri s-au înregistrat 1,120 de cazuri noi de infectări cu COVID-19.

Citește și: Rareș Bogdan nu e foarte sigur că alegerile locale se vor putea organiza

#News