Amenzi de 420.000 lei aplicate pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu la Hala Laminor

Potrivit ISU BIF, organizarea Revelionului 2024 se va desfășura cu nerespectarea Legii

Pompieri
Pompieri

Amenzi de 420.000 lei au fost aplicate de reprezentanții ISU BIF la Hala Laminor pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu. Amenzile au vizat atât autoritatea publică locală, reprezentată prin Societatea ALGORITHM CONSTRUCTII S3 S.R.L, potrivit g4media.ro.

 ISU transmite că dacă în această locație „se va organiza Revelionul 2024, cu participarea publicului, se va desfășura cu nerespectarea Legii”. 

Doar în primul weekend al târgului de Crăciun organizat în Hala Laminor au fost prezenți 200 de mii de oameni. Neregulile de la Hala Laminor din București (sectorul 3) au fost descoperite de pompierii de la ISU București, la un control, pe 29 noiembrie. Pompierii au scris în procesul verbal de sancționare că nu există o autorizație de securitate la incendiu, așa cum prevede legea. Iar instalațiile de stingere a focului și cele de evacuare a fumului nu fuseseră montate în întregime.

 În incinta halei fără autorizație de securitate la incendiu a fost amenajat Wonderland, cel mai mare târg de Crăciun din țară, după cum anunța o reclamă care a rulat la televiziuni. 

Pe lângă chioșcurile de la târg, a fost montată și o scenă pentru spectacole. Pe 30 noiembrie, Hala Laminor s-a umplut de mii de oameni veniți la inaugurarea Wonderland, târgul de Crăciun. Pe pagina de internet dedicată evenimentului au fost postate clipuri în care se vede aglomerația. La fel a fost în fiecare zi de atunci.Medicul Tudor Ciuhodaru, recomandări pentru șoferii care consumă alcool